ANI verifică averea Elenei Udrea

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) are în derulare o procedură de verificare a averii deputatului Elena Udrea, pusă recent sub acuzare de DNA în două dosare penale.
Economica.net - mar, 03 feb. 2015, 11:40
ANI verifică averea Elenei Udrea

Surse din cadrul Agenţiei au declarat pentru AGERPRES că verificările în cazul Elenei Udrea au început în octombrie 2014.

În unul dintre dosarele de la DNA, respectiv Microsoft, Elena Udrea este acuzată de fals în declaraţii, deoarece în declaraţiile de avere din anul 2010 nu apar menţiuni cu privire la împrumuturile primite de SC Euro Hotels International Co SRL de la fostul soţ, Dorin Cocoş, deşi Udrea declară încasarea de dividende de la această societate.

De asemenea, în perioada 2009-2013, Elena Udrea a declarat achiziţionarea mai multor bunuri imobile a căror valoare depăşeşte veniturile obţinute ca ministru, deputat sau din activitatea didactică.

În ultima declaraţie de avere depusă în iunie 2014, Elena Udrea a trecut 5 terenuri intravilane în Bucureşti şi 15 terenuri agricole în comunele Sohatu, Nana, Săruleşti şi Gurbăneşti din judeţul Călăraşi, precum şi două case în Capitală.

Udrea a menţionat două autoturisme, Fiat 500 şi Mercedes, care i-au revenit în urma divorţului de Dorin Cocoş.

La capitolul bunuri înstrăinate, Elena Udrea a mai menţionat o casă şi terenul aferent din Ilfov, vândută pentru 165.000 euro, un imobil din Bucureşti pentru 90.000 euro şi un autoturism Porsche Cayenne pe care a obţinut 5.000 euro.

Tot în declaraţia de avere depusă în 2014 apar 8 conturi bancare, precum şi plasamente şi împrumuturi acordate firmelor unde deţine acţiuni: Agro Green Nana SRL, SC Băi Boghiş SRL, Tim Rail Cargo SRL, Rail operator Cereal SRL.

La capitolul venituri, Elena Udrea trecut 58.908 lei, reprezentând indemnizaţia de deputat şi suma de 460.000 euro de la Dorin Cocoş ‘sulta conform actului de partaj’.

Te-ar mai putea interesa și
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
 Dacă Ucraina pierde războiul, preşedintele rus Vladimir Putin nu va negocia niciodată pacea, a declarat joi şeful diplomaţiei italiene, Antonio Tajani, în deschiderea reuniunii miniştrilor......
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți de sistem
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți ...
Restaurantele și hotelurile își vor putea stabili singure un calendar prestabilit în care ambalajele cu garanția de ...
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky, a obținut licența de operator aerian străin, oferită de Agenția Canadiană de Transport, care îi oferă permisiunea ...
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
România a utilizat fonduri din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) de peste un miliiard ...