Animawings, compania aeriană a Christian Tour, a lansat o cursă charter Bucureşti-Salonic

Turiştilor români care călătoresc ȋn Grecia pe cale terestră şi tranzitează punctul de trecere deschis ȋntre Bulgaria şi Grecia, Kulata-Promachonas, li se impun din 15 iulie a.c., noi măsuri de prevenţie ȋmpotriva COVID-19. Astfel, ȋncepând cu această dată şi până la 29 iulie, toți călătorii care intră în Grecia prin acest punct de frontieră, din motive neesențiale, vor trebui să prezinte la sosire un rezultat negativ al testului molecular (PCR) pentru COVID-19, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul acestui stat.
Economica.net - joi, 16 iul. 2020, 07:59
Animawings, compania aeriană a Christian Tour, a lansat o cursă charter Bucureşti-Salonic

Măsura se aplică doar pentru călătoriile terestre cu trecere prin acest punct vamal. Nu sunt afectate cursele aeriene de linie sau charter. Pentru acestea se va menţine măsura testării aleatorii la sosirea pe aeroportul de destinaţie. Tocmai de aceea, touroperatorii români cu pachete de vacanţă programate spre multe destinaţii accesibile terestru din Grecia, au fost forţati de ȋmprejurări să ia măsuri rapide prin care să vină ȋn ajutorul pasagerilor care se află ȋn imposibilitatea de a efectua testarea, din pricina disponibilităţii limitate a laboratoarelor din România de a procesa un volum mare de teste ȋntr-un interval sub 72h.

„Ȋn contextul celor mai recente măsuri luate de Guvernul elen cu privire la condiţiile de călătorie impuse pentru turiştii români şi pentru că există un interes sporit pentru zona de nord a Greciei (zonă accesibilă de regulă pe cale terestră), ȋmpreună cu compania aeriană a grupului nostru – Animawings, am luat decizia de a lansa o cursă charter directă Bucureşti-Salonic. Venim astfel ȋn ȋntâmpinarea tuturor turiştilor noştri iubitori de Grecia, cu o soluţie facilă şi rapidă, la costuri minime, subvenţionate din resurse proprii”, declară Cristian Pandel, proprietarul Christian Tour.

Cursa charter recent anunţată va fi operată de Animawings, şi va opera plecări ȋn fiecare zi de sâmbătă, ȋncepând cu 18 iulie 2020. Tariful unui bilet de avion pe această cursă va fi de 150 euro/persoană tur-retur, cu toate taxele incluse şi va include 2 piese de bagaj, una de mână de maxim 7kg plus o alta de cală ȋn limita a 20kg.

„Putem totodată asigura, la cerere, şi transferul de la aeroport către hotelurile situate ȋn zonele din apropierea Salonicului, de pe Riviera Olimpului sau din Halkidiki şi asistenţa turistică la destinaţie, ȋn vederea organizării de excursii locale”, completează Cristian Pandel.

De asemenea, pentru a veni ȋn ajutorul clienţilor, agenţiile de turism touroperatoare au ȋncheiat şi parteneriate cu clinici medicale specializate, ȋn vederea facilitării efectuării testelor PCR, la tarife preferenţiale şi cu prioritate la programare.

Având ȋn vedere faptul că, treptat, solicitarea acestor teste COVID-19 devine o stare de fapt pentru toată lumea, ȋn cazul călătoriilor spre anumite destinaţii şi zone ȋn care se solicită prezentarea testului negativ PCR indiferent de tipul de transport, am parafat acorduri de colaborare cu clinici medicale cu acoperire naţională, prin care turiştii noştri pot beneficia de linii speciale pentru prelevarea testelor, la tarife preferenţiale”,mai spune Pandel.

Te-ar mai putea interesa și
Kuleba a cerut la Davos uciderea exporturilor rusești
Kuleba a cerut la Davos uciderea exporturilor rusești
Şeful diplomaţiei ucrainene, Dmitro Kuleba, a cerut comunităţii internaţionale miercuri, în cadrul Forumului economic de la Davos, "să ucidă exporturile ruseşti" pentru a grăbi sfârşitul......
Conturile Primăriei Capitalei au fost deblocate
Conturile Primăriei Capitalei au fost deblocate
Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat astăzi că, în urma unei decizii a Judecătoriei Sectorului 5, au ...
Câciu dă asigurări că măsurile care intră în vigoare de la 1 iulie nu vor duce la creșterea inflației și a deficitului bugetar
Câciu dă asigurări că măsurile care intră în vigoare de la 1 iulie nu vor duce la creșterea inflației și a deficitului ...
Aplicarea de la 1 iulie a noilor măsuri de sprijin anunţate de coaliţia de guvernare nu va determina o inflaţie mai mare ...
Bogdan Neacşu, șeful ARB: Clienții băncilor care își suspendă ratele riscă după aceea să plătescă sume mai mari
Bogdan Neacşu, șeful ARB: Clienții băncilor care își suspendă ratele riscă după aceea să plătescă sume mai mari
Consumatorii trebuie să reţină că suspendarea plăţii ratelor nu înseamnă că aceste rate amânate dispar, iar faptul ...