Animax vinde anual 3-4 exemplare din cel mai scump „produs” din petshop: un papagal de 11.000 lei

Cel mai scump "produs" aflat în petshop-urile Animax este papagalul vorbitor Ara, care costă 11.000 lei şi din care retailerul vinde 3-4 exemplare anual, dar aproape 80% din animalele şi păsările de companie vândute sunt câini şi pisici.
Economica.net - mie, 27 nov. 2013, 16:00
Animax vinde anual 3-4 exemplare din cel mai scump

„În ultimele 12 luni am vândut două exemplare, în Bucureşti. Vindem cam 3-4 anual. Este un papagal care trăieşte până la 80 de ani şi poate memora până la 2.000 de cuvinte, pe care le rosteşte cu logică”, a declarat directorul operaţional al Animax, Ionuţ Mareş.

Pe locul secund în topul celor mai mari preţuri se află tot o specie de papagali, Jako, cu un preţ între 6.000 şi 7.000 lei. În ultimul an, Animax a vândut şase exemplare Jako.

Totuşi, câinii şi pisicile generează 78% din vânzările animale de companie şi păsări.

„Animalele de companie şi păsările reprezintă 10% din cifra de afaceri. Câinile şi pisicile au pondere de 78% din total. Preţul unui câine variază între 1.000 şi 2.000 de lei şi vindem între 100 şi 300 pe lună”, a arătat Mareş.

Retailerul deţine o reţea de 37 de petshop-uri în Baia Mare, Botoşani, Bucureşti, Buzău, Cluj, Constanța, Craiova, Galați, Iaşi, Oradea, Ploieşti, Piatra Neamț, Piteşti, Sibiu, Suceava şi Timişoara şi va încheia anul cu 40 de magazine, dintre care o primă unitate în franciză, în Alexandria. Tot în acest an, compania a lansat şi un magazin online.

Cele mai performante magazine sunt cele din Sun Plaza, Orhidee, Iulius Mall Timişoara, Afi otroceni şi Cora Pantelimon.

„Vânzarea medie pe magazin este de 30.000 de euro pe lună. Magazinele din centrele comerciale vând foarte bine. Avem trei magazine stradale. Magazinul îşi recuperează investiţia în circa trei ani”, a arătat managerul de dezvoltare Animax, Adriana Aruxandei.

Pentru anul viitor compania are în plan 20 de petshop-uri noi, dintre care 10 proprii şi 10 în franciză. Investiţia într-un petshop Animax este de 100.000 – 120.000 de euro.

„Avem foarte multe cereri pentru franciză şi asta ne permite să intrăm în oraşele cu până în 100.000 de locuitori”, a spus Aruxandei.

Totodată, retailerul are în plan pentru 2014 deschiderea unui magazin cu o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi în Bucureşti, de peste 10 ori mai mare decât suprafaţa magazinelor din prezent de 80-100 de metri pătraţi, investiţia fiind estimată la 500.000 euro.

Animax este structurat în două divizii, de retail şi distribuţie, care vor avea în acest an afaceri cumulate de 13 milioane de euro, în creştere de la 11 milioane euro anul trecut.

„Pentru 2014 estimăm că vom ajunge la 16 milioane de euro. 60% reprezintă retailul şi 40% distribuţia. Jumătate din vânzările noastre sunt generate de mâncare pentru animalele de companie, iar 75-85% din business de produsele pentru câini şi pisici. Valoarea medie a bonului fiscal într-un magazin Animax este de 38-39 lei, în creştere cu 25-30% faţă de prima jumătate a anului”, a menţionat Mareş.

Magazinele comercializează hrană, accesorii, acvarii, colivii, terarii, culcuşuri şi jucării, multe dintre ele fiind sub marcă proprie.

Potrivit companiei, marca privată va ajunge în acest an la circa 5% din vânzări, produsele sub brand propriu fiind fabricate atât în România, cât şi în Italia, Germania şi Spania.

Animax va lansa vineri şi o campanie Black Friday în magazinele sale.

Compania estimează că piaţa de produse pentru animalele de companie se va ridica în acest an la 155 milioane euro, creşterea medie anuală fiind de 8,4%.

Magazinele Animax sunt deţinute de firma Pet Product Bucureşti, al cărei asociat unic este Cristian Ludovic Pop. Primul magazin a fost deschis în 2001.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
IBM lansează peste 170 de parteneriate, inclusiv în România, pentru a îmbunătăți competențele digitale a 30 de milioane de oameni
IBM lansează peste 170 de parteneriate, inclusiv în România, pentru a îmbunătăți competențele digitale a 30 de milioane ...
IBM a anunțat astăzi un angajament fără precedent de a oferi, până în 2030, pentru 30 de milioane de oameni de toate ...
Europa de Est: Băncile centrale şi guvernele sunt în dezacord din cauza inflaţiei – Reuters
Europa de Est: Băncile centrale şi guvernele sunt în dezacord din cauza inflaţiei – Reuters
Creşterea preţurilor în Europa de Est a provocat un dezacord între băncile centrale care au lansat majorări ale dobânzilor ...
Rusia suspendă misiunea sa la NATO şi pe cea a Alianţei la Moscova
Rusia suspendă misiunea sa la NATO şi pe cea a Alianţei la Moscova
Rusia a anunţat luni suspendarea misiunii sale de reprezentare la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) şi ...