1EUR = 4.7249 RON | Bucureşti 30 º

News

ANM a extins avertizarea meteo de vreme rea pentru sud-estul ţării; Cod de galben de ninsori la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a extins, sâmbătă dimineaţa, informarea de ploi şi vijelii, pentru mai multe zone din sudul şi estul ţării, scrie Agerpres. 

08 oct, 2016 | Agerpres

Astfel, până la ora 15,00, vântul va avea intensificări în Dobrogea, Bărăgan şi sudul Moldovei, precum şi în zona montană înaltă, unde viteza la rafală va depăşi 50 -60 kilometri pe oră. 

Potrivit ANM, va mai ploua local în sudul şi în estul ţării, dar numai pe spaţii mici, în estul Moldovei şi în Dobrogea, cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp. În zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali vor fi precipitaţii mixte, în general slabe, iar la peste 1500 m altitudine vor predomina ninsorile.

Totodată, ANM avertizează că vremea va fi rece, iar în dimineţile următoare local se va produce brumă cu precădere în nordul şi în centrul ţării şi în zonele deluroase din restul teritoriului.

De asemenea, tot sâmbătă dimineaţa, ANM a emis atenţionări cod galben de ninsori pentru mai multe judeţe din ţară.

Astfel, până la ora 13,00, în zona de munte a judeţelor Buzău, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, se vor semnala ninsoare moderată la peste 1200 metri, ce determină scăderea vizibilităţii sub 100 metri si izolat sub 50 metri. 

Cod galben de ninsori moderat este şi în zonele de munte ale judeţele Sibiu, Harghita, Covasna şi Braşov, valabil până la ora 12,00.

Pentru judeţele Buzău (zona de câmpie, Brăila şi Ialomiţa, ANM a emis cod galben de intensificări ale vântului cu viteze ce vor atinge la rafală 50 - 60 kilometri pe oră, izolat 65 kilometri pe oră, valabil până la ora 14,00.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO