1EUR = 4.8705 RON | Bucureşti 22 º

News

ANM: Vreme caniculară în sudul şi estul ţării, până sâmbătă; disconfort termic accentuat în Bucureşti UPDATE

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi, o informare de caniculă valabilă joi, vineri şi sâmbătă în sudul şi estul ţării, anunţă Agerpres. 

06 aug, 2020 | Agerpres

Astfel, în perioada 6 - 8 august, în regiunile sudice şi estice vremea va fi caniculară şi se vor înregistra temperaturi maxime de 34 - 37 de grade Celsius, iar vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze la rafală, în general, de 40 - 50 km/h, scrie Agerpres. 

Meteorologii avertizează că îndeosebi vineri şi sâmbătă indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei şi local în Moldova şi Oltenia.

De asemenea, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii restrânse pragul critic de 80 de unităţi şi în Câmpia de Vest, mai ales pe parcursul zilei de sâmbătă. 

Prognoză specială pentru Bucureşti: Temperaturi de 37 de grade Celsius şi disconfort termic accentuat în următoarele zile

Vremea va fi caniculară, în Bucureşti, în următoarele trei zile, cu temperaturi maxime de 37 de grade Celsius şi disconfort termic accentuat, în condiţiile în care indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, conform prognozei speciale pentru Capitală emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), scrie Agerpres. 

Astfel, în perioada 6 august, ora 12:00 - 8 august, ora 20:00, vremea va fi caniculară în orele amiezii, iar vineri şi sâmbătă indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa între 35 şi 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 19 şi 21 de grade Celsius.

Cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei de joi. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări temporare după amiaza şi seara, când la rafală se vor atinge viteze, în general de 45 - 50 km/h.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO