ANOFM: 25.753 de locuri de muncă vacante sunt înregistrate la nivel național

Un număr de 25.753 de locuri de muncă erau disponibile la nivel naţional, miercuri, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, informează instituţia.
AGERPRES - mie, 22 sept. 2021, 20:55
ANOFM: 25.753 de locuri de muncă vacante sunt înregistrate la nivel național

Cele mai multe locuri de muncă aflate în evidenţele ANOFM sunt oferite pentru poziţiile de muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor (1.744); lucrător comercial (1.591); manipulant mărfuri (854); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (820); agent de securitate (742); agent de vânzări (696); muncitor necalificat în industria confecţiilor (676); asistent personal al persoanei cu handicap grav (528); confecţioner-asamblor articole din textile (466); operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice (460).

Din cele 25.753 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 1.748 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (analist servicii client; manager proiect; inginer mecanic; inginer producţie; programator etc.), 6.702 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial; casier; electrician de întreţinere şi reparaţii; agent de securitate; vânzător etc.).

Alte 6.865 de locuri de muncă sunt pentru persoanele cu studii profesionale (lucrător comercial; operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice; lăcătuş mecanic; confecţioner-asamblor articole din textile; sudor etc.), restul de 10.438 locuri de muncă fiind destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor; manipulant mărfuri; asistent personal al persoanei cu handicap grav; muncitor necalificat în industria confecţiilor; agent de securitate etc.).

Baza de date a ANOFM privind ofertele locurilor de muncă este una în dinamică, actualizându-se în timp real în funcţie de locurile de muncă declarate de angajatori, de valabilitatea ofertelor, precum şi de numărul repartiţiilor emise în vederea ocupării.

Oferta locurilor de muncă vacante la nivel naţional poate fi accesată pe site-ul ANOFM.

Pe de altă parte, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 634 locuri de muncă vacante, dintre care cele mai multe sunt în Germania – 396 locuri de muncă, pentru educator/educatoare; tăietor de carne şi lucrător în producţie; vopsitor industrial; sudor carbon/ oţel inoxidabil; sudor aluminiu; muncitor în construcţii de acoperişuri; măcelar; şofer de camion; şofer de camion/maşină de mare tonaj pe distanţe lungi; stivuitorist; lucrător în depozit;

În Spania sunt disponibile 69 locuri de muncă pentru cercetători ştiinţific, iar 45 locuri de muncă sunt disponibile în Italia pentru lucrători în construcţii.

Alte 41 de locuri de muncă sunt vacante în Norvegia, pentru nail artist; betonist; instalator; instalator ventilaţie; medic; mecanic auto; tâmplar; tinichigiu auto; mecanic motociclete; zidar/faianţar;

În Finlanda sunt 41 locuri de muncă pentru operatori depozit industria lemnului; operator banda – industria lemnului; operator asamblare – industria lemnului; operator confecţioner măşti sanitare; operator procesare carne, iar în Irlanda – 20 locuri de muncă pentru: dulgher; şofer vehicul greu de transport marfă.

Potrivit sursei citate, 11 locuri de muncă mai sunt disponibile în Austria pentru lucrători în producţie şi ingineri maşini unelte, 7 locuri în Polonia (operator CNC; lăcătuş; sudor MAG; strungar; şlefuitor), două locuri în Danemarca, pentru director de marketing şi specialist IT-Chief Technology Officer, iar în Olanda alte două locuri de muncă pentru culegători flori.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă în Spaţiul Economic European pot consulta ofertele accesând site-ul ANOFM, la secţiunea EURES.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul BCR a încheiat anul trecut cu un profit net în creştere cu 33%
Grupul BCR a încheiat anul trecut cu un profit net în creştere cu 33%
Grupul BCR a înregistrat un profit net de 2,321 miliarde de lei (469 milioane de euro) în 2023, în creştere cu 33% faţă de cel din 2022, care s-a situat la 1,746 miliarde de lei (354 milioane......
Preşedinta Comisiei Europene, criticată pentru că a zburat prea des cu avionul privat
Preşedinta Comisiei Europene, criticată pentru că a zburat prea des cu avionul privat
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a zburat cu un avion privat de 23 de ori pe parcursul anului trecut, ...
Taxele ridicate pe jocurile de noroc încep să-și facă efectul. Operatorii au început retragerile din România
Taxele ridicate pe jocurile de noroc încep să-și facă efectul. Operatorii au început retragerile din România
La începutul lunii octombrie 2023, Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență care a reglementat agresiv taxele și garanțiile ...
Profitul net al Biofarm a crescut la 77 de milioane de lei în 2023
Profitul net al Biofarm a crescut la 77 de milioane de lei în 2023
Producătorul de medicamente şi suplimente Biofarm (simbol bursier BIO) a încheiat anul 2023 cu profit net de aproximativ ...