ANOFM: 26.590 de locuri de muncă sunt neocupate la nivel național

Un număr de 26.590 de locuri de muncă sunt disponibile, miercuri, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), potrivit informaţiilor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, se menţionează într-un comunicat remis de instituţie, relatează Agerpres.
AGERPRES - mie, 10 nov. 2021, 18:06
ANOFM: 26.590 de locuri de muncă sunt neocupate la nivel național

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor (1.726); lucrător comercial (1.232); manipulant mărfuri (1.224); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (856); agent de vânzări (753); muncitor necalificat în industria confecţiilor (727); amabalator manual (683); agent de securitate (560); operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice (536); operator la maşini-unelte semiautomate şi automate (487).

Din cele 26.590 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 1.687 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate; consilier/expert/inspector/referent/economist în economie generală; programator; specialist în domeniul calităţii; consilier/ expert/ inspector/ referent/ economist etc.), iar 6.440 sunt pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (agent de vânzări; lucrător comercial; vânzător; funcţionar informaţii clienţi; operator vânzări prin telefon etc.).

De asemenea, 7.191 locuri sunt disponibile pentru persoanele cu studii profesionale (lăcătuş mecanic; sudor; operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice; şofer autocamion/ maşină de mare tonaj; lucrător comercial; etc.), în timp ce restul de 11.272 locuri de muncă suntdestinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor; manipulant mărfuri; ambalator manual; muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet; muncitor necalificat în industria confecţiilor; operator la maşini-unelte semiautomate şi automate etc.).

Baza de date a ANOFM pentru locurile de muncă vacante este în dinamică, actualizându-se în timp real în funcţie de locurile de muncă declarate de angajatori, de valabilitatea ofertelor, precum şi de numărul repartiţiilor emise în vederea ocupării, se precizează în comunicatul ANOFM.

Oferta locurilor de muncă vacante la nivel naţional poate fi accesată pe site-ul www.anofm.ro în secţiunea Locuri de Muncă Vacante.

În ceea ce priveşte locurile de muncă vacante anunţate pentru Spaţiul Economic European, angajatorii oferă, miercuri, 446 poziţii, prin intermediul reţelei EURES România.

Cele mai multe locuri de muncă sunt în Germania – 292, pentru: muncitor în construcţii; maistru în construcţii; lucrător în construcţii; lucrător în producţia şi prelucrarea sticlei/ fabricarea fibrei de sticla; operator maşini şi sisteme (tehnologia de prelucrare a metalelor şi a materialelor plastice); specialist în restaurarea textilelor/ examinarea şi conservarea textilelor; şef atelier restaurare textile; brutar; tăietor de carne şi lucrător în producţie; muncitor în construcţii de acoperişuri; măcelar.

În Norvegia sunt disponibile 81 locuri de muncă pentru: lucrător în metal; mecanic de camioane; brutar; brutar de noapte; chef; frizer traditional/ manager frizerie; tinichigiu carosier auto; mecanic auto (pentru camioane şi autobuze); mecanic auto (autoturisme); montator podele; electrician; recepţioner; lucrător hotelier, iar în Spania – 60 locuri de muncă pentru: şofer transport internaţional.

În Danemarca sunt vacante 7 locuri de muncă pentru: manager de producţie; manager de instalare/montaj; muncitor în producţie, instalare; tehniciar de întreţinere/service; în Polonia – 3 locuri de muncă pentru măcelari abator vită; în Franţa – 2 locuri de muncă pentru farmacişti; în Olanda, un loc de muncă pentru tâmplar.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă Spaţiul Economic European pot consulta ofertele accesând www.anofm.ro/EURES.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă.se acordă titlul World Entrepreneur Of The Year.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
OVES Enterprise, start-up de dezvoltare de software din Cluj, deschide în Germania primul birou din afara țării și anunță dublarea numărului de angajați
OVES Enterprise, start-up de dezvoltare de software din Cluj, deschide în Germania primul birou din afara țării și anunță ...
OVES Enterprise, companie de dezvoltare de software din Cluj, deschide la Munchen, Germania, primul birou în afara țării, ...
Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 4,1% în primele 11 luni din 2021
Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 4,1% în primele 11 luni din 2021
România a produs, în primele 11 luni din 2021, o cantitate de ţiţei de peste 2,848 milioane de tone echivalent petrol ...
Autostrada spre Serbia: În toamnă ar trebui să se termine studiul de fezabilitate – Grindeanu
Autostrada spre Serbia: În toamnă ar trebui să se termine studiul de fezabilitate – Grindeanu
Studiul de fezabilitate pentru Autostrada Timișoara - Moravița trebuie finalizat în toamnă, după care urmează licitația ...