1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 15 º

Finanţe şi bănci

ANOFM a atras fonduri europene în valoare de peste 294 de milioane de euro pentru susținerea persoanelor aflate în șomaj tehnic

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a atras fonduri europene în valoare de peste 294 de milioane de euro, pentru susţinerea măsurii şomajului tehnic, prin proiectul #Sper - Sprijin pentru Angajatori şi Angajaţi, potrivit unui comunicat al instituţiei, transmis joi către Agerpres.

06 aug, 2020 | Agerpres

Proiectul a fost dezvoltat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 - 2020 (POCU).

"În ultimele luni ne-am concentrat să implementăm măsurile potrivite care să susţină piaţa muncii, însă la fel de important a fost şi să găsim surse externe de finanţare, pentru ca povara financiară să nu fie suportată doar din bugetul public. Faptul că am obţinut fonduri europene pentru susţinerea măsurii şomajului tehnic ne arată că aceasta a fost una pe cât de necesară, pe atât de rapid şi eficient implementată, reuşind astfel să treacă de rigorile europene şi să primească finanţare de la Bruxelles. Această reuşită nu ar fi fost însă posibilă fără sprijinul colegilor noştri din Ministerul Fondurilor Europene - Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman, cărora le mulţumesc pentru eforturile depuse", a declarat Victor Picu, preşedintele ANOFM.

Potrivit datelor oficiale, cu sprijinul agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, implicate în mod direct în implementarea măsurii, ANOFM, ca beneficiar al proiectului, a depus două cereri de rambursare pentru care a fost autorizată de către AMPOCU suma de 1.423.845.268 lei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO