ANOFM are înregistrate 22.058 de locuri de muncă vacante la nivel național

Un număr de 22.058 de locuri de muncă erau disponibile la nivel naţional, miercuri, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, informează instituţia.
AGERPRES - mie, 08 sept. 2021, 18:41
ANOFM are înregistrate 22.058 de locuri de muncă vacante la nivel național

Cele mai multe locuri de muncă aflate în evidenţele ANOFM sunt oferite pentru poziţiile de muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor (1.517 locuri de muncă); lucrător comercial (1.254 locuri de muncă); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (869); manipulant mărfuri (711); agent de vânzări (665); agent de securitate (646); asistent personal al persoanei cu handicap grav (546); muncitor necalificat în industria confecţiilor (482); operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături (398); şofer autocamion/maşină de mare tonaj (396).

Din cele 22.058 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 1.491 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (analist servicii client; manager proiect; inginer mecanic; inginer producţie; programator; consilier/expert/inspector/referent/economist în economie generală etc.), iar 5.817 locuri de muncă sunt destinate persoanelor cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial; agent de vânzări; agent servicii client; manipulant mărfuri; operator la prelucrarea maselor plastice etc.).

Alte 5.777 de locuri de muncă sunt pentru persoanele cu studii profesionale (operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice; lăcătuş mecanic; sudor; şofer autocamion/maşină de mare tonaj; operator la maşini-unelte semiautomate şi automate etc.), restul de 8.973 locuri de muncă fiind destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor; asistent personal al persoanei cu handicap grav; manipulant mărfuri; agent de securitate; muncitor necalificat în industria confecţiilor; muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet etc.).

Baza de date a ANOFM privind ofertele locurilor de muncă este una în dinamică, actualizându-se în timp real în funcţie de locurile de muncă declarate de angajatori, de valabilitatea ofertelor, precum şi de numărul repartiţiilor emise în vederea ocupării.

Oferta locurilor de muncă vacante la nivel naţional poate fi accesată pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Pe de altă parte, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 612 locuri de muncă vacante, dintre care cele mai multe sunt în Germania – 389, pentru tăietor de carne şi lucrător în producţie; vopsitor industrial; sudor carbon/ oţel inoxidabil; sudor aluminiu; muncitor în construcţii de acoperişuri; măcelar; şofer de camion; şofer de camion/maşină de mare tonaj pe distanţe lungi; stivuitorist; lucrător în depozit; şofer profesionist.

În Spania sunt disponibile 69 de locuri de muncă pentru cercetători ştiinţifici, iar 45 de posturi sunt oferite în Italia pentru lucrători în construcţii.

Alte 43 de locuri de muncă sunt vacante în Norvegia, pentru artist pentru unghii; instalator; sudor TIG; instalator ventilaţie; medic; mecanic auto; tâmplar; tinichigiu auto; mecanic motociclete; zidar/faianţar.

În Olanda sunt vacante 26 de locuri de muncă, pentru culegător flori; legumicultor; lucrător în ferma de vaci; culegător ciuperci.

12 locuri de muncă sunt disponibile în Danemarca, pentru director de marketing; specialist IT-Chief Technology Officer; muncitor în producţie (manipulant mărfuri).

În Austria sunt disponibile 11 locuri de muncă, pentru lucrători în producţie; inginer maşini unelte, în Irlanda sunt vacante 10 locuri de muncă, pentru şofer vehicul greu de transport marfă, iar şapte locuri de muncă sunt disponibile în Polonia, pentru operator CNC; lăcătuş; sudor MAG; strungar; şlefuitor.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă în Spaţiul Economic European pot consulta ofertele accesând site-ul ANOFM, la secţiunea EURES.

Te-ar mai putea interesa și
Certificat verde în toată România – decizie CNSU. Măsuri noi valabile la nivel naţional
Certificat verde în toată România – decizie CNSU. Măsuri noi valabile la nivel naţional
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat, joi, o nouă decizie care stabileşte noi măsuri pentru combaterea pandemiei de coronavirus....
Proceduri de achiziţii pentru o staţie de tratare a deşeurilor şi un management al traficului, în toamna lui 2022, estimează Nicuşor Dan
Proceduri de achiziţii pentru o staţie de tratare a deşeurilor şi un management al traficului, în toamna lui 2022, estimează ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, estimează că în toamna anului viitor vor fi lansate noi proceduri de achiziţii ...
Allview și Headlight Solutions dezvoltă un produs ce integrează soluții software și structura hardware într-un proiect de 2 mil. euro
Allview și Headlight Solutions dezvoltă un produs ce integrează soluții software și structura hardware într-un proiect ...
Compania Visual Fan, deținătoarea brandului Allview, a încheiat un parteneriat cu Headlight Solutions, în valoare totală ...
ABN Systems, care deține brandul Tellur, vrea să se listeze la BVB pentru a-și finanța expansiunea pe piețele externe
ABN Systems, care deține brandul Tellur, vrea să se listeze la BVB pentru a-și finanța expansiunea pe piețele externe
ABN Systems International, deţinătoarea singurului brand 100% românesc de accesorii telecom și produse Smart Home, Tellur, ...