ANPC a dat amenzi de 28.000 de lei după controlul de astăzi la Dragonul Roșu

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au aplicat amenzi de 28.000 de lei unor operatori economici din complexul comercial Dragonul Roşu, după ce au descoperit produse neconforme cu o valoare de peste 22.600 de lei, relatează Agerpres.
AGERPRES - vin, 28 ian. 2022, 17:29
ANPC a dat amenzi de 28.000 de lei după controlul de astăzi la Dragonul Roșu

Controalele reprezentanţilor Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor, Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov, au fost efectuate în cursul zilei de vineri.

Potrivit ANPC, comisarii instituţiei au constatat că operatorul economic SC Danco Star 2000 SRL comercializa bormaşini şi flexuri care nu aveau eticheta cu denumirea persoanei juridice care pune produsul pe piaţă şi nici declaraţia UE de conformitate. În acest caz s-a stabilit interzicerea de la comercializare a produselor cu deficienţe până la remedierea neconformităţilor, standul a fost sigilat, iar operatorul economic a fost amendat cu 7.000 de lei.

De asemenea, comisarii ANPC au constatat aceleaşi deficienţe la operatorul comercial SC MLF Art Invest SRL, care comercializa diferite produse electrice (ceasuri, maşini de tuns, foenuri, radiouri). Şi în acest caz s-a stabilit interzicerea de la comercializare a produselor cu deficienţe până la remedierea neconformităţilor, standul a fost sigilat, iar operatorul economic a fost amendat cu 7.000 de lei.

La operatorul economic Rohustal Impex SRL, care comercializa plafoniere, becuri, prelungitoare, comisarii ANPC au constatat lipsa datelor de contact ale importatorului/producătorului. În acest caz s-a stabilit interzicerea de la comercializare a produselor cu deficienţe până la remedierea neconformităţilor, standul a fost sigilat, iar operatorul a fost amendat cu 7.000 de lei.

La cel de-al patrulea operator, SC Claudiu Trans Rapid SRL, care comercializa lustre şi veioze, comisarii ANPC au constatat lipsa elementelor de identificare a produselor şi lipsa datelor de identificare a importatorului în limba română.

Şi în acest caz s-a stabilit interzicerea de la comercializare a produselor cu deficienţe până la remedierea neconformităţilor, standul a fost sigilat, iar operatorul economic a fost amendat cu 7.000 de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Ungaria respinge setul de sancţiuni propus de UE împotriva Rusiei în forma sa actuală (eurodeputat)
Ungaria respinge setul de sancţiuni propus de UE împotriva Rusiei în forma sa actuală (eurodeputat)
Ungaria respinge setul de sancţiuni propus de UE ce include un embargo asupra petrolului rusesc, în forma sa actuală, a declarat luni pentru BBC europarlamentarul Fidesz Balazs Hidveghi, transmite......
Comisia Europeană: Companiile din UE pot plăti legal pentru gazele din Rusia în moneda convenită în contractele în vigoare
Comisia Europeană: Companiile din UE pot plăti legal pentru gazele din Rusia în moneda convenită în contractele în ...
Comisia Europeană (CE) a confirmat cum pot plăti companiile din UE pentru gazele ruseşti fără a încălca sancţiunile ...
Germania nu este de acord cu acordarea etichetei verzi pentru energia nucleară
Germania nu este de acord cu acordarea etichetei verzi pentru energia nucleară
Germania se va opune planurilor Comisiei Europene de a include energia nucleară pe lista investiţiilor sustenabile în ...
Bulgaria: Guvernul anunţă măsuri pentru a compensa impactul preţului ridicat al energiei asupra companiilor
Bulgaria: Guvernul anunţă măsuri pentru a compensa impactul preţului ridicat al energiei asupra companiilor
Bulgaria a aprobat luni un nou pachet de stimulente pentru a atenua impactul creşterii preţului energiei asupra companiilor, ...