ANPC a închis Piața La Cocoș din Ploiești din cauza „lipsei totale a curățeniei” GALERIE FOTO

ANPC a închis Piața La Cocoș din Ploiești, unde operau cinci companii dintre care și Supermarket La Cocoș SRL, companie controlată de familia Nica din localitate. Decizia de închidere a fost luată ca urmare a faptului că s-au descoperit gândaci, gunoaielor depozitate necorespunzător și a gradului avansat de deteriorare a vitrinelor frigorifice. Acestea sunt primele magazine închis direct de ANPC, după ce Cora, Mega Image și Auchan au primit propuneri de închidere pentru unele dintre unități.
Alina Stanciu - mie, 03 nov. 2021, 18:44
ANPC a închis Piața La Cocoș din Ploiești din cauza

În urma controalelor efectuate astăzi, 3 noiembrie, în Ploiești, echipe de control reunite ale Comisariatelor Regionale pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) București-Ilfov și Prahova, au oprit activitatea Piața La Cocoș din Ploiești din cauza neigienizării vitrinelor frigorifice, precum și a lipsei totale a curățeniei în standurile de vânzare ale acestora. S-a sistat activitatea în întreg spațiul comercial unde își desfășurau activitatea 5 operatori economici, printre care și Supermarket La Cocoș SRL.

„O situație gravă a fost constatată, în timpul controlului desfășurat la Piața La Cocoș din orașul reședință al județului Prahova, unde a fost oprită activitatea a 5 operatori economici (întreg spațiul comercial), care își desfășurau activitatea în galeria comercială a pieței, din cauza neigienizării vitrinelor frigorifice, precum și a lipsei totale a curățeniei în standurile de vânzare ale acestora. Cei 5 operatori economici sunt: Diadra SRL, Iocaza Conf SRL, Supermarket La Cocoș SRL, Escu Serv Construct SRL, Redexpro SA, se arată în comunicatul ANPC.

Reprezentanți ai Supermarket La Cocoș SRL ne-au declarat că supermarketul La Cocoș din incinta Pieței cu același nume este deschis pentru clienți, fiind închisă doar vitrina de lactate. Aceasta va fi redeschisă după igienizare.

Compania, deținută, potrivit termene.ro. de către Gianina Nica, operează și primul hypermarket românesc tip hard discounter din București. Compania a deschis la finele lui 2020, în locul Carrefour din Vitantis Shopping Center, un magazin 5.000 de mp unde comercializează în jur de 10.000 de articole.

Potrivit informațiilor companiei, hypermarketul din Ploiești are peste 110.000 de tranzacții lunar și o cifră de afaceri de 63.5 milioane de euro (fără TVA) în 2020.

Piața Cocoș nu aparține familiei Nica. „Problemele au fost în spațiile închiriate din Piața Cocoș”, mai spun reprezentanții companiei.

„A fost constatată prezența gândacilor, în spațiul comercial, a gunoaielor depozitate necorespunzător, precum și a gradului avansat de deteriorare a vitrinelor frigorifice în care erau expuse spre vânzare produsele alimentare”, anunță ANPC.

În urma controlului, cei 5 operatori economici au primit și amenzi contravenționale în valoare totală de 140.000 lei.

Acestea sunt primele magazine închise de ANPC, după ce Cora, Mega Image și Auchan au primit propuneri de închidere pentru unele dintre unități.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citește și

Te-ar mai putea interesa și
Aquila finalizează tranzacția prin care a preluat Parmafood
Aquila finalizează tranzacția prin care a preluat Parmafood
Aquila, distribuitorul pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, a finalizat tranzacția pentru achiziționarea a 100% din părțile sociale ale companiilor Parmafood......
Antibiotice Iași vrea să își crească substanțial productivitatea cu ajutorul digitalizării. Contract cu un gigant din IT
Antibiotice Iași vrea să își crească substanțial productivitatea cu ajutorul digitalizării. Contract cu un gigant din IT
Antibiotice Iași (ATB) vrea să își crească productivitatea cu 25% până în 2030 cu ajutorul accelerării procesului ...
Marile companii din industria tutunului salută propunerea de taxare echitabilă a tuturor categoriilor de produse cu nicotină
Marile companii din industria tutunului salută propunerea de taxare echitabilă a tuturor categoriilor de produse cu nicotină
BAT și Philip Morris România salută decizia Ministerului de Finanțe de a face public proiectul de Ordonanță de Urgență ...
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
CNAIR a transmis astăzi la ANAP documentația necesară lansării procedurii de achiziție publică pentru Lotul Pipirig ...