1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 15 º

News

ANRE a aprobat funcţionarea pieţei spot de gaze pe OPCOM

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat funcţionarea pieţei spot de gaze de pe bursa OPCOM, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

20 sep, 2017 | ECONOMICA.net

'Azi, 20 septembrie 2017, a avut loc şedinţa Comitetului de reglementare al ANRE, în care s-au avizat procedurile care permit operaţionalizarea Pieţei pentru Ziua Următoare de Gaze Naturale (PZU-GN) administrată de OPCOM. Prin utilizarea acestui nou produs de tranzacţionare, participanţii la piaţă au posibilitatea de a tranzacţiona produse pe termen scurt (1 zi), fiind un pas important în diversificarea produselor necesare dezvoltării sectorului de gaze naturale din România', se arată în document.

Setul de documente avizate au ca bază noul Regulament privind cadrul organizat de tranzacţionare pe piaţa centralizată de gaze naturale administrată de Operatorul Pieţei de Energie Electrică şi de Gaze Naturale OPCOM, aprobat de către ANRE în luna iunie 2017 ca urmare a solicitării OPCOM de a include PZU-GN între produsele puse la dispoziţia pieţei.

Documentele avizate sunt 'Procedura privind înregistrarea participanţilor la pieţele de gaze naturale administrate de OPCOM', 'Convenţia de participare la piaţa pentru ziua următoare de gaze naturale', 'Procedura privind funcţionarea pieţei pentru ziua următoare de gaze naturale', 'Procedura privind constituirea, verificarea şi utilizarea garanţiilor financiare pentru participarea la piaţa pentru ziua următoare de gaze naturale' precum şi 'Procedura privind încasările şi plăţile aferente tranzacţiilor pe piaţa pentru ziua următoare de gaze naturale'.

Sursa: AGERPRES

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO