ANRE aprobă un set de reglementări pentru funcţionarea în condiţii de siguranţă a Sistemului Energetic Naţional

Sistemul Energetic Naţional va funcţiona în condiţii de siguranţă şi stabilitate în urma aprobării de către Comitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei /ANRE/ a unui set de reglementări privind preţurile şi cantităţile reglementate pentru achiziţia serviciului tehnologic de sistem, a anunţat, joi, într-un comunicat, ANRE.
Economica.net - joi, 08 ian. 2015, 10:44
ANRE aprobă un set de reglementări pentru funcţionarea în condiţii de siguranţă a Sistemului Energetic Naţional

‘Comitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei a aprobat în şedinţa din 7 ianuarie 2015 un set de reglementări importante privind adoptarea unor măsuri de siguranţă şi securitate în funcţionarea Sistemului Energetic Naţional pentru perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2015, în conformitate cu prevederile art. 4 al Hotărârii Guvernului nr. 1178/2014. Astfel, au fost aprobate preţurile şi cantităţile reglementate pentru achiziţia serviciului tehnologic de sistem – rezervă terţiară lentă furnizat de grupurile cu funcţionare pe combustibil alternativ, respectiv păcura, pentru perioada 10 ianuarie – 28 februarie 2015, pentru fiecare dintre producătorii menţionaţi în tabelul 1 al anexei la această Hotărâre a Guvernului după cum urmează: S.C. Dalkia Termo Prahova S.R.L., S.C. Electrocentrale Bucureşti S.A., S.C. Electrocentrale Galaţi S.A şi S.C. Complexul Energetic Oltenia S.A’, se arată în comunicatul citat.

H.G. 1.178 prevede, la articolul 6, că pentru asigurarea serviciului tehnologic ‘rezervă terţiară lentă’ suplimentat conform anexei, în condiţiile funcţionării pe combustibil alternativ, producătorii au obligaţia menţinerii instalaţiilor în condiţii de funcţionare corespunzătoare, scrie Agerpres.

De asemenea, potrivit aceluiaşi act normativ, producătorii furnizori ai serviciului tehnologic ‘rezervă terţiară lentă’ cu funcţionare pe păcură au obligaţia asigurării continuităţii aprovizionării cu combustibil pentru funcţionarea continuă a grupurilor energetice selectate pentru funcţionarea pe combustibil alternativ, respectiv pe păcură.

ANRE a pus în aplicare prevederile legale menţionate, astfel încât Sistemul Energetic Naţional să poată funcţiona în condiţii de siguranţă şi stabilitate în perioada ianuarie-februarie 2015, se precizează în comunicatul citat.

Te-ar mai putea interesa și
Cum a trecut prin pandemie Cooperativa Vărăști, prima cooperativă agricolă fondată în parteneriat cu un retailer. „Atât noi, cât și Carrefour, ne asumăm reducerea unor marje de profit în contextul inflației”
Cum a trecut prin pandemie Cooperativa Vărăști, prima cooperativă agricolă fondată în parteneriat cu un retailer. ...
Cooperativa Vărăști, prima cooperativă agricolă a unui retailer, a ajuns să livreze către Carrefour peste 7.000 de tone de legume și fructe, față de 5.000 de tone în 2017, la înființare.......
Poşta Română, CFR şi Romsilva au avut cei mai mulţi salariaţi în 2021, dintre companiile controlate de stat
Poşta Română, CFR şi Romsilva au avut cei mai mulţi salariaţi în 2021, dintre companiile controlate de stat
Poşta Română, CFR, Romsilva şi CFR Călători conduc topul companiilor controlate de stat, în care muncesc cei mai mulţi ...
Românii sunt expuși total în caz de cutremur și inundație. Cât de inutilă este legea care ne obligă, formal, să ne asigurăm casele
Românii sunt expuși total în caz de cutremur și inundație. Cât de inutilă este legea care ne obligă, formal, să ...
Sub 19% din locuințele din România erau asigurate la finalul anului 2021, în ciuda faptului că, încă din 2009, avem ...
SUA anunţă o finanţare de 14 milioane de dolari pentru dezvoltarea de reactoare modulare mici în România
SUA anunţă o finanţare de 14 milioane de dolari pentru dezvoltarea de reactoare modulare mici în România
Guvernul SUA împreună cu firma americană NuScale Power LLC (Tigard, Oregon) vor oferi 14 milioane de dolari pentru susţinerea ...