1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

News

ANRE: Peste 12% dintre consumatorii casnici de electricitate din România plătesc tarife sociale

Peste 12% dintre consumatorii casnici de energie electrică plătesc tarife sociale, respectiv 1,067 milioane de utilizatori, potrivit raportului pentru anul 2013 privind piaţa de energie electrică, realizat de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

07 apr, 2014 | Agerpres

În total, pe piaţa naţională de energie electrică au fost, anul trecut 8,991 milioane de locuri de consum (consumatori).

Din aceştia, 501.190 de consumatori sunt non-casnici şi 8,490 milioane sunt clienţi casnici.

Potrivit raportului ANRE, un număr de 1,067 milioane de clienţi casnici plătesc tarife sociale, ceea ce înseamnă 12,58% din totalul casnicilor.

Consumatorul casnic poate solicita aplicarea tarifului social doar în situaţia în care are un venit net mediu lunar pe membru de familie mai mic ori egal cu salariul minim pe economie.

Consumul de energie electrică anul trecut a totalizat 55,6 TWh, cu 4% mai scăzut decât în 2012.

În urmă cu o săptămână, directorul general al Transelectrica, Doru Bucătaru, declara că, în primul trimestru al anului, consumul naţional de electricitate al ţării s-a diminuat cu 1%, ceea ce arată că tendinţa de scădere de anul trecut s-a ameliorat.

'Evoluţia consumului de energie se încadrează în predicţiile noastre. Am prezis că va scădea consumul de energie în 2013 şi că trendul de scădere se va menţine şi anii următori. În primul trimestru al acestui an, tendinţa de scădere s-a ameliorat. Însă, primul trimestru, cu lunile de iarnă, nu este un indicator prea bun pentru întregul an. Totuşi, o scădere de 1% din primul trimestru este mai bună decât scăderea de 4% de anul trecut', a arătat Bucătaru.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO