ANRE: Tarifele aprobate de noi respectă legea şi nu favorizează nicio companie din piaţă

Tarifele la energie electrică aprobate de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) pentru Enel respectă legislaţia şi nu favorizează niciun operator sau companie din domeniul reglementat, se arată într-un comunicat al ANRE, remis, vineri, AGERPRES.
Economica.net - vin, 06 iun. 2014, 13:30
ANRE: Tarifele aprobate de noi respectă legea şi nu favorizează nicio companie din piaţă

‘În legătură cu anumite opinii exprimate în spaţiul public în data de 06.06.2014, referitoare la presupusele învinuiri aduse domnului Claudiu Dumbrăveanu, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, dorim să facem următoarele precizări: documentele invocate în spaţiul public cu privire la tarifele aprobate de ANRE pentru SC ENEL SA respectă principiile prevăzute de legislaţia primară în vigoare, sunt tehnic şi legal argumentate, profesionist întocmite şi nu favorizează niciun operator sau companie din domeniul reglementat de ANRE, inclusiv societatea SC ENEL SA’, se arată în comunicat.

Totodată, reprezentanţii ANRE spun că instituţia pune la dispoziţia celor interesaţi toată documentaţia aferentă modului de reglementare a preţurilor şi tarifelor.

‘ANRE este preocupată constant de evoluţia costurilor energiei furnizate clienţilor finali şi implicit a facturii, precum şi de sancţionarea eventualelor abateri ale operatorilor din sectorul energetic. Astfel, numai în anul 2013 Direcţia Generală Control a efectuat un număr de 1.267 controale, inclusiv în cadrul grupului ENEL, în urma cărora au fost întocmite 386 procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, fiind aplicate amenzi în cuantum total de 7.422.700 lei’, mai precizează comunicatul.

ANRE cooperează cu instituţiile statului abilitate în privinţa elucidării tuturor aspectelor care ţin de presupusele învinuiri legate de activitatea vicepreşedintelui Claudiu Dumbrăveanu, au adăugat oficialii autorităţii.

La rândul lor, reprezentanţii Enel susţin că verifică, în acest moment, datele conţinute în comunicatul DNA şi colaborează cu autorităţile în cadrul investigaţiei, potrivit unui comunicat al companie, remis, vineri, AGERPRES.

‘Verificăm datele conţinute de comunicatul de presă publicat de DNA. Colaborăm cu autorităţile pentru a clarifica situaţia şi, având în vedere stadiul investigaţiei, nu putem oferi alte informaţii în acest moment’, spun reprezentanţii furnizorului de energie.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus joi reţinerea vicepreşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), Claudiu Dumbrăveanu, pentru luare de mită şi a unui director Enel, Florin Gugu, pentru dare de mită.

În acelaşi dosar, a fost reţinut şi Gheorghe Ciubotaru, asociat la SC ElectroAlfa International, pentru complicitate la luare de mită.

 

Te-ar mai putea interesa și
Ce se întâmplă cu leul înainte de weekend – curs valutar interbancar 17.09.2021
Ce se întâmplă cu leul înainte de weekend – curs valutar interbancar 17.09.2021
Euro începe ziua aproape de nivelul de ieri şi de maximul istoric înregistrat săptămâna trecută la cursul BNR....
Cristian Popa (BNR): Creditele acordate de bănci firmelor românești ajung la 85 de miliarde de lei
Cristian Popa (BNR): Creditele acordate de bănci firmelor românești ajung la 85 de miliarde de lei
Creditele acordate de sistemul bancar companiilor cu capital românesc se ridică la 85 de miliarde de lei, respectiv 63% ...
Cristi Movilă, VTEX: Și în acest an piața locală de comerț online va crește cu 30%
Cristi Movilă, VTEX: Și în acest an piața locală de comerț online va crește cu 30%
Anul trecut a fost un an în care comerțul electronic a crescut accelerat în toată lumea pe fondul pandemiei și a restricțiilor ...
Contra 2-3 euro pe lună plătiţi de angajator poţi să îţi iei în avans 50% din banii aferenţi zilelor lucrate efectiv într-o lună
Contra 2-3 euro pe lună plătiţi de angajator poţi să îţi iei în avans 50% din banii aferenţi zilelor lucrate efectiv ...
Un contract între un fintech inovator şi angajatorul tău îţi permite să îţi încasezi în avans 50% din zilele lucrate ...