Lucrările pe teritoriul României la gazoductul Iaşi-Ungheni au fost finalizate

Lucrările principale pe teritoriul României la gazoductul dintre România şi Republica Moldova pe ruta Iaşi-Ungheni au fost finalizate, se arată într-un comunicat transmis de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM), titularul proiectului.
Economica.net - mar, 07 ian. 2014, 16:58
Lucrările pe teritoriul României la gazoductul Iaşi-Ungheni au fost finalizate

„Consorţiul format din HABAU PPS Pipeline Systems-INSPET-IPM-Partners România s-a încadrat în graficul agreat şi, la sfârşitul lunii decembrie 2013, s-au încheiat lucrările principale de pe teritoriul României la gazoductul Iaşi – Ungheni”, potrivit ANRM.

Instituţia menţionează că în perioada următoare vor avea loc mai multe verificări şi probe privind funcţionarea în condiţii de siguranţă, lucrări care presupun curăţirea conductelor, probe de presiune, interconectarea cu sistemul de transport.

Proiectul este dezvoltat în baza unui acord încheiat între ministerele Economiei din România şi Republica Moldova şi are ca obiectiv interconectarea sistemelor de transport al gazelor naturale din cele două ţări.

Premierul Victor Ponta a participat, în august 2013, în Republica Moldova, la ceremonia de inaugurare a lucrărilor, alături de premierul Iurie Leancă şi comisarul european pentru Energie, Günther Oettinger.

Ponta declara la 31 august că gazoductul va fi finalizat în decembrie, răspunzând unei întrebări legate de faptul că şantierul respectiv ar fi abandonat şi că a dispărut conducta adusă la inaugurare.

Aflat pe şantierul gazoductului, unde nu a găsit niciun muncitor, preşedintele Traian Băsescu afirma în septembrie 2013 că lucrările nu pot fi finalizate la termen, în decembrie, ci poate în februarie.

Consorţiul care construieşte conducta de gaze, format din companiile Habau PPS Pipeline Systems -Austria, Inspet şi IPM-Partners (România), a arătat că va respecta termenul contractual pentru execuţia „firului principal” al conductei, stabilit pentru 20 decembrie.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...