1EUR = 4.8732 RON | Bucureşti 11 º

News

ANSVSA a amendat, sâmbătă, patru restaurante şi două magazine alimentare de pe litoral cu 12.000 de lei

Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au continua şi sâmbătă seria controalelor la unităţile de pe litoral şi au aplicat amenzi în valoare totală de 12.000 de lei unui număr de patru restaurante şi două magazine alimentare, potrivit unui comunicat remis, sâmbătă, AGERPRES.

08 iul, 2017 | ECONOMICA.net

"În cursul zilei de azi, 08.07.2017, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017, au verificat modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul şi comercializarea produselor alimentare în unităţile aflate în zonele de interes turistic: Mamaia Nord, Mamaia Centru, Costineşti şi Mangalia", potrivit comunicatului.

În urma controalelor efectuate, inspectorii au constatat o serie de neconformităţi, respectiv: depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare fără respectarea condiţiilor de igienă; etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi valorificare a produselor alimentare.

Astfel, au fost sancţionate contravenţional patru restaurante şi două magazine alimentare, cu amenzi în valoare totală de 12.000 lei. De asemenea, au fost confiscate şi retrase de la comercializare patru kilograme de produse alimentare, improprii consumului uman, cantitate care a fost dirijată către o unitate de neutralizare.

Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) aminteşte că unităţile aflate în zonele de interes turistic sunt supravegheate şi verificate permanent de către inspectorii sanitari veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017

TAGURI
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO