1EUR = 4.8590 RON | Bucureşti 28 º

News

ANSVSA: Nu s-au mai găsit eşantioane de produse lactate contaminate cu E.coli. Investigaţia continuă

Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară a finalizat mare parte din analizele care s-au făcut la eşantioanele din probele prelevate din alimentele indicate de Ministerul Sănătăţii. Până acum nu s-a depistat E.coli serogrup O 2 la niciunul dintre eşantioane. Au fost verificate 312 eşantioane, dar mai sunt 99 de eşantioane în lucru. Compania Lactate Brădet a solicitat autorităţilor să analizeze probe de lactate din fabrică.

04 mar, 2016 | ECONOMICA.net

Până în momentul de faţă, nicio probă prelevată din alimentele indicate de Ministerul Sănătăţii şi notificate prin Sistemul Rapid de alertă pentru Alimente şi Furaje pentru care au fost gata analizele nu a fost găsită pozitivă pentru bacteria E.coli serogrupul O2, anunţă un comunicat al ANSVSA. În total, Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară (IISPV) a recepţionat un număr de 411 eşantioane din probe prelevate, din care  59 de eşantioane provin din probe prelevate de echipele mixte DSV - DSP din apă, produse lactate şi lapte materie primă, iar 15 eşantioane din probe de produse lactate, solicitate pentru a fi analizate, de către proprietarul unităţii de procesare a laptelui din judeţul Argeş, în cadrul programului de autocontrol. 

Din toate acestea, mai sunt în lucru 99 de eşantioane.

"Până la această dată, din totalul de 411 eşantioane recepţionate, nu a mai fost depistată prezenţa Escherichia Coli serogrupul O2. 312 au fost finalizate şi 99 de eşantioane sunt în lucru. Datele rezultate din verificările ANSVSA indică faptul că nu există o legătură directă de cauzalitate între brânza de vaci din lotul produs în data de 22.02.2016 şi îmbolnăvirile copiilor diagnosticaţi cu SHU. Precizăm că, procesul de pasteurizare al laptelui materie primă asigură distrugerea bacteriilor din grupul Escherichia Coli (inclusiv O 26), iar produsele rezultate sunt sigure pentru consum", se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte proba pozitivă depistată la carnea de pasăre (cazul Bacău), ANSVSA susţine că, prin tratarea termică corespunzătoare şi respectarea normelor de igienă se împiedică transmiterea bacteriilor din grupul Escherichia Coli (inclusiv O 26). 

ANSVSA anunţă că, urmare a recomandărilor Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, va extinde investigaţiile la nivelul exploataţiilor de animale, care au produs sau furnizat alimente consumate, al procesării alimentelor şi al ingredientelor din compoziţia produselor alimentare, conform datelor transmise de Ministerul Sănătăţii.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO