1EUR = 4.8314 RON | Bucureşti 21 º

News

ANT a aplicat amenzi de peste 3,5 milioane de lei, în primele 9 luni, şi a retras 5 licenţe de turism

Direcţia Generală de Control, Autorizare şi Turism din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT) a realizat, în primele nouă luni ale anului, 423 de activităţi de control, în urma cărora au fost aplicate 131 de amenzi contravenţionale, a căror valoare a depăşit 3,5 milioane de lei, şi au fost retrase 38 de certificate de clasificare şi cinci licenţe de turism, a anunţat, joi, noul preşedinte al instituţiei, Anca Pavel-Nedea, potrivit Agerpres.

29 oct, 2015 | Agerpres

Totodată, au fost aplicate 228 de sancţiuni de avertisment.

Acţiunile de control au vizat 518 structuri de cazare, 417 structuri de alimentaţie publică, 95 de agenţii de turism, cinci plaje şi o pârtie de schi.

În privinţa activităţilor de autorizare, în acelaşi interval s-au consemnat 3.167 de documentaţii depuse de operatorii economici în vederea obţinerii autorizaţiilor necesare funcţionării în domeniul turismului. Din total, 1.640 au fost autorizaţii provizorii de funcţionare - structuri primire turistice - cazare şi alimentaţie publică, 809 certificate de clasificare - structuri primire turistice - cazare şi alimentaţie publică, 33 fişe anexă la certificatul de clasificare, 169 au fost brevete turism, precum şi un certificat pentru omologare traseu turistic montan.

ANT a mai înregistrat 186 de atestate şi ecusoane de ghid de turism, 529 de adrese completare documentaţii - obţinerea certificatelor de clasificare, licenţe turism şi agrement nautic, 295 adeverinţe pentru licenţe de turism, 398 de licenţe de turism, 39 de adeverinţe pentru certificare de clasificare, 249 de avize de specialitate pentru construcţii în domeniul turismului etc.

'Direcţia de infrastructură Turistică gestionează fondurile destinate investiţiilor de la bugetul de stat. În panelul de activităţi pentru anul în curs se regăsesc actualizarea Master Planului privind dezvoltarea turismului balnear, actualizarea strategiei naţionale a eco-turismului din România, servicii de realizare a studiului privind amenajarea unei poteci de biciclete în lungime de 180 de kilometri pe traseul Dubova-Bigăr-Cărbunări-Cheile Nerei-Beuşniţa-Vârful Brăcia-Lacul Buhui-Complexul turistic Semenic, servicii de elaborare a statutului privind dezvoltarea durabilă a Munţilor Carpaţi care face parte din strategia Convenţia Carpatică etc', a spus Anca Pavel-Nedea, într-o conferinţă de presă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO