1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 34 º

News

Guvernul a retras licenţele a cinci agenţii de turism. Una dintre a luat 10.000 de euro de la stat

Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) a retras licenţele a cinci agenţii de turism, una dintre ele fiind un SRL-D, societate care a beneficiat de un ajutor de stat nerambursabil de 10.000 de euro.

15 iul, 2014 | ECONOMICA.net

Inspectorii ANT au efectuat un control la sediul agenţiei pe data de 16 iunie 2014 şi au constatat că agenţia Help Travel din Bucureşti funcţiona fără a deţine poliţă de asigurare şi a fost sancţionată cu amendă contravenţională.

După amendă, ANT primit sesizări suplimentare, iar inspectorii mai făcut o vizită la agenţie, pe 10 iulie, dată la care agenţia funcţiona chiar şi după retragerea licenţei, se arată într-un comunicat al ANT.

Agenţia nu a publicat rezultatele financiare aferente anului 2013, dar în 2012 a avut o cifră de afaceri de 51.000 de euro, un profit de 11.000 de euro cu doar doi angajaţi.

CLICK AICI pentru a vedea daca agenţia de la care ai cumpărat vacanţa are sau nu licenţă. 

O altă agenţie de turism care nu avea poliţă de asigurare, New Star, a rămas fără licenţă.

Poliţa de asigurare prevede rambursarea cheltuielilor de repatriere şi/sau a sumelor achitate de către turist, dacă agenţia de turism intră în insolvenţă sau faliment.

Alte trei agenţii de turism au rămas fără licenţă de funcţionare: Romexpo-Turism, ABC Turism şi Gold Travel.

Turiștii care doresc să cumpere pachete turistice prin intermediul agențiilor de turism trebuie să verifice pe site-ul Autorităţii dacă agenția respectivă are licență de turism. În plus, turistul trebuie să fie atent când se prezintă la sediul agenției şi să verifice dacă licența de turism este afișată într-un loc vizibil, alături de polița de asigurare.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO