ANT: România şi Moldova pot organiza circuite culturale comune

Turismul cultural este un element definitoriu pentru România şi cred că putem să îl dezvoltăm în parteneriat cu Republica Moldova, a spus joi preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, Răzvan Filipescu.
Economica.net - joi, 13 mart. 2014, 21:48
ANT: România şi Moldova pot organiza circuite culturale comune

‘Personal cred foarte mult în viitorul circuitelor culturale, cred că ne reprezintă şi putem dezvolta acest turism de nişă. Împreună cu Republica Moldova putem dezvolta circuite culturale comune precum ruta bisericilor sau ruta vinului’, a spus Răzvan Filipescu.

Cu prilejul Târgului de Turism al României a venit la Bucureşti o delegaţie de oameni de afaceri din domeniul turismului condusă de preşedintele Autorităţii de Turism din Republica Moldova, Nicolae Platon.

‘România este pentru Republica Moldova una dintre cele mai importante destinaţii economice, turismul fiind pe primul loc. Sper că din iunie când regimul vizelor se va schimba vom putea dezvolta mai multe parteneriate în domeniul turismului’, a spus Platon.

În România există în fază incipientă o serie de circuite culturale conform normelor europene, în special în Transilvania. În prezent există însă tendinţa de promovare a Europei ca destinaţie culturală cu specificul fiecărei ţări.

‘Cele 120 milioane euro investite în turismul balnear, în special în staţiunile mari, pot aduce mulţi turişti aflaţi pe trasee culturale. România are trei atuuri – valoarea resurselor minerale, valoarea istorică şi culturală a staţiunilor dar şi o valoare recunoscută la nivel mondial a actului medical. Trebuie să punem în valoare prezentul acestor staţiuni în special prin reprezentarea lor în circuitele culturale europene’, a spus preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România, Nicu Rădulescu.

La seminarul ‘Dezvoltarea rutelor culturale europene pe teritoriul României’ organizat de ANT împreună cu Organizaţia Patronală a Turismului Balnear temele de discuţie au abordat în special latura economică benefică pe care acest turism o poate avea asupra comunităţilor locale.

Seminarul a fost organizat în cadrul celei de a 31 ediţii a Târgului de Turism al României având participanţi din Franţa, Italia, Spania.

 

Te-ar mai putea interesa și
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia, precum şi local în estul şi sudul Transilvaniei, potrivit......
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere ...
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe ...