1EUR = 4.8288 RON | Bucureşti 17 º

News

ANT: România şi Moldova pot organiza circuite culturale comune

Turismul cultural este un element definitoriu pentru România şi cred că putem să îl dezvoltăm în parteneriat cu Republica Moldova, a spus joi preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, Răzvan Filipescu.

13 mar, 2014 | Agerpres

'Personal cred foarte mult în viitorul circuitelor culturale, cred că ne reprezintă şi putem dezvolta acest turism de nişă. Împreună cu Republica Moldova putem dezvolta circuite culturale comune precum ruta bisericilor sau ruta vinului', a spus Răzvan Filipescu.

Cu prilejul Târgului de Turism al României a venit la Bucureşti o delegaţie de oameni de afaceri din domeniul turismului condusă de preşedintele Autorităţii de Turism din Republica Moldova, Nicolae Platon.

'România este pentru Republica Moldova una dintre cele mai importante destinaţii economice, turismul fiind pe primul loc. Sper că din iunie când regimul vizelor se va schimba vom putea dezvolta mai multe parteneriate în domeniul turismului', a spus Platon.

În România există în fază incipientă o serie de circuite culturale conform normelor europene, în special în Transilvania. În prezent există însă tendinţa de promovare a Europei ca destinaţie culturală cu specificul fiecărei ţări.

'Cele 120 milioane euro investite în turismul balnear, în special în staţiunile mari, pot aduce mulţi turişti aflaţi pe trasee culturale. România are trei atuuri - valoarea resurselor minerale, valoarea istorică şi culturală a staţiunilor dar şi o valoare recunoscută la nivel mondial a actului medical. Trebuie să punem în valoare prezentul acestor staţiuni în special prin reprezentarea lor în circuitele culturale europene', a spus preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România, Nicu Rădulescu.

La seminarul 'Dezvoltarea rutelor culturale europene pe teritoriul României' organizat de ANT împreună cu Organizaţia Patronală a Turismului Balnear temele de discuţie au abordat în special latura economică benefică pe care acest turism o poate avea asupra comunităţilor locale.

Seminarul a fost organizat în cadrul celei de a 31 ediţii a Târgului de Turism al României având participanţi din Franţa, Italia, Spania.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO