1EUR = 4.8423 RON | Bucureşti 26 º

Finanţe şi bănci

Antifraudă: prejudiciu de 8,3 milioane de lei la o societate de sondare a opiniei publice

Inspectorii antifraudă au identificat un prejudiciu de circa 8,3 milioane de lei în domeniul activităţilor de studiere a pieţei şi de sondare a opiniei publice produs de societatea BRENNAN RESEARCH & CONSULTANT SRL şi un grup de şapte societăţi utilizate pentru evitarea plăţii taxelor şi impozitelor, se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

05 mai, 2016 | Agerpres

'În urma analizelor de risc şi a verificărilor documentare, inspectorii antifraudă au identificat un prejudiciu de circa 8,3 milioane de lei produs de societatea BRENNAN RESEARCH & CONSULTANT SRL şi un grup de şapte societăţi care au fost utilizate într-un lanţ de tranzacţionare cu scopul de a eluda plata taxelor şi a impozitelor, şase dintre acestea fiind furnizori direcţi ai BRENNAN RESEARCH & CONSULTANT SRL', se arată în comunicatul ANAF.

Potrivit documentului, compania menţionată a desfăşurat activitate efectivă constând în colectare date, marketing, studiul pieţei, promovarea pe pieţe existente sau noi pentru beneficiari din diverse domenii de activitate (retail, financiar-bancar, telefonie mobilă).

'Achiziţiile înregistrate de BRENNAN RESEARCH & CONSULTANTS SRL de la cei şase furnizori direcţi nu au fost efectuate în realitate, iar facturile au fost folosite de către reprezentantul legal al societăţii în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale', se mai arată în comunicat.

ANAF prezintă şi tipologia modului de funcţionare a societăţilor comerciale care au fost utilizate în schema de evaziune. Astfel, acestea nu funcţionează la sediul social/domiciliul fiscal declarat, nu deţin puncte de lucru sau sedii secundare în care să-şi desfăşoare efectiv activitatea, sediile sociale sunt declarate, în principal, la adrese de cabinete de avocat sau apartamente de bloc, reprezentanţi legali neidentificabili, care nu s-au prezentat la solicitarea organelor de control sau care nu cunosc niciun fel de date în legătură cu activitatea desfăşurată de societate.

În plus, la societăţile menţionate s-a constatat lipsa salariaţilor încadraţi legal şi lipsa mijloacelor tehnice şi umane necesare desfăşurării activităţii de servicii colectare şi prelucrare date. Totodată, majoritatea societăţilor sunt, în prezent, inactive ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor declarative, au declarat TVA de plată, dar nu au achitat contravaloarea acesteia, au declarat livrări în declaraţia informativă 394 privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional, dar acestea nu au fost declarate în decontul de TVA, cu implicaţii asupra TVA de plată datorat de către societate, se mai arată în comunicatul ANAF.

'Subliniem faptul că, în analizele de risc efectuate de inspectorii antifraudă, se acordă o atenţie deosebită aspectelor menţionate mai sus. În acest caz au fost sesizaţi procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti care au deschis un dosar de urmărire penală, mandatele de aducere şi de percheziţie domiciliară fiind puse în aplicare de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti', se mai subliniază în comunicat.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO