1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

News

Antonescu: Declaraţia de azi a lui Ponta este obraznică şi mincinoasă. Nu mai am la ce să mă aştept

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că declaraţia de joi a preşedintelui PSD, legată de intenţia pe care ar avea-o Antonescu să candideze la prezidenţiale din opoziţie, arată că Victor Ponta este hotărât să pună capăt USL şi guvernării comune.

 

20 feb, 2014 | RomaniaTV.net

"Este o declaraţie în dulcele stil Ponta în care se insinuează lucruri şi nu se spune ce-i de spus. Sunt două variante: fie e o declaraţie făcută la o celebrare poate şi o euforie şi o dăm deoparte sau, ceea ce mă tem că e cazul, este o declaraţie foarte clară pentru mine că stăm degeaba până luni, că decizia domniei sale este de a închide existenţa USL", a declarat Victor Ponta.

Întrebat dacă mai are speranţa că Ponta va accepta să desemneze miniştrii liberali propuşi, Antonescu a răspuns: "O speranţă mai aveam. După declaraţia obraznică şi mincinoasă a lui Victor Ponta de azi, nu am la ce să mă aştept".

Antonescu a spus că a încercat să-l sune pe Ponta pentru explicaţii, dar nu a reuşit să vorbească cu acesta. Liberalul a susţinut că Ponta le-ar fi spus participanţilor la şedinţa de joi a liderilor PSD că "ori câştigăm alegerile, ori scapă cine poate". "Sper că Victor Ponta nu-şi imaginează că rolul preşedintelui e să-i scape pe cei cu probleme", a spus Crin Antonescu.

Crin Antonescu a spus că, în cazul în care liberalii vor fi scoşi de la guvernare, Ponta ar trebui să-şi depună mandatul de premier pe care l-a primit în urma votului din decembrie 2012 şi a celui din Parlament şi să încerce să creeze o altă majoritate pentru a căuta o nouă sursă de legitimitate pentru cabinetul său.

"Victor Ponta a subînţeles ideea că el va fi la putere, iar eu în opoziţie, ceeea ce-i probabil, dar nu-i sigur (...) Dacă PNL intră în opoziţie, nu va fi pentru patru ani. Poate nici nu intră. Dacă PSD nu câştigă preşedinţia, pierde şi Guvernul", a mai spus Antonescu.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO