Antonescu: La Ministerul Transporturilor va fi propus un lider liberal

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat miercuri seara că la conducerea Ministerului Transporturilor va fi propus un lider liberal, menţionând că va face şi el o propunere, care nu se numără printre cele vehiculate de presă.
Economica.net - mie, 21 aug. 2013, 20:13
Antonescu: La Ministerul Transporturilor va fi propus un lider liberal

„Decizia va fi luată de partid. Sigur că se pot face şi se vor face mai multe propuneri, dar în ceea ce mă priveşte, eu, care ca presedinte al partidului am şi eu dreptul să fac o propunere, am o propunere de făcut şi nu este niciuna dintre cele care s-au vehiculat până acum în presa din România”, a spus Antonescu, într-o intervenţie telefonică la Realitatea Tv, punctând că PNL îşi asumă în continuare portofoliul de la Transporturi.
Antonescu a precizat că nu poate face publică încă propunerea sa şi a subliniat că aceasta nu se regăseşte printre cele vehiculate de presă.

Potrivit preşedintelui PNL, la şefia Ministerului Transporturilor va fi propus un lider politic liberal. El a spus că nu va fi propus actualul preşedintele al Camerei de comerţ româno-americane, Sorin Mândruţescu, şi a exclus un posibil schimb de ministere cu PSD.

El a mai indicat că propunerea pentru şefia Transporturilor va fi făcută duminică, după o discuţie care va avea loc în conducerea PNL. Liderul liberal a declarat că va fi vorba despre o persoană cu suficientă greutate politică şi experienţă administrativă şi în legătură cu care „vreme de ani de zile” nu a existat nicio discuţie, nici cu ANI şi nici cu DNA. „Noi facem o propunere pe care o discutăm cu prim-ministrul. Dacă o acceptă, o transmite domnului preşedinte Băsescu. Noi nu îi cerem voie domnului Băsescu”, a adăugat preşedintele PNL.

El a calificat drept corectă constatarea premierului Victor Ponta potrivit căreia de fiecare dată când se face o propunere pentru vreun portofoliu ministerial „apare un dosar”. „Asta trebuie să ne dea de gândit, pentru că asta înseamnă, din gura prim-ministrului, practic suspiciunea că DNA, lideri sau alte instituţii ale statului fac politică. Sigur, este şi suspiciunea mea”, a spus Antonescu.

Biroul Politic Naţional al PNL se va reuni duminică la Palatul Parlamentului pentru noua propunere la conducerea Ministerului Transporturilor, după ce deputatul Ovidiu Silaghi şi-a retras candidatura pentru acest post în contextul în care DNA a solicitat procurorului general să ceară Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de el.
Deputatul Ovidiu Silaghi este acuzat de DNA de trafic de influenţă în formă continuată, în perioada în care avea calitatea de ministru al Transporturilor.

Silaghi a fost propus la Transporturi după ce fostul ministru Relu Fenechiu a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul „Transformatorul”.

Te-ar mai putea interesa și
Drulă: Operatorul privat care a provocat accidentul de la Fetești nu va mai efectua transport feroviar
Drulă: Operatorul privat care a provocat accidentul de la Fetești nu va mai efectua transport feroviar
Operatorul privat al cărui tren a provocat accidentul de noaptea trecută, de la Fetești, nu va mai putea efectua operațiuni de transport feroviar ca urmare a restricționării certificatului de......
În ultima săptămână, 51,9% din totalul cazurilor de COVID-19 – în Bucureşti, Ilfov, Iaşi, Cluj şi Timiş
În ultima săptămână, 51,9% din totalul cazurilor de COVID-19 – în Bucureşti, Ilfov, Iaşi, Cluj şi Timiş
 Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) informează că, în săptămâna 19 - 25 iulie, 51,9% din totalul cazurilor ...
Studenții de la ASE vor studia la master „Analiză Avansată de Date” și „Inteligență Artificială”
Studenții de la ASE vor studia la master „Analiză Avansată de Date” și „Inteligență Artificială”
SAS, lider global în Analytics, împreună cu Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul ...
Ryanair, cea mai poluantă companie aeriană din UE, introduce calculatorul de emisii CO2. Cât e taxa pentru zborurile din România
Ryanair, cea mai poluantă companie aeriană din UE, introduce calculatorul de emisii CO2. Cât e taxa pentru zborurile din ...
Gigantul low-cost Ryanair a anunțat introducerea calculatorului de emisii CO2. Taxa este diferită, în funcție de zbor ...