1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

News

Antonescu: Ponta construieşte un Guvern USD care să înlocuiască Guvernul USL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, susţine că premierul Victor Ponta a construit un Guvern USD, menit să-l înlocuiască pe cel al USL.

19 feb, 2014 | Agerpres

'Domnia sa (Victor Ponta - n.r.) a propus ca interimari pentru aceste două ministere să fie numiţi actuali miniştri liberali, eu am declinat această propunere, arătând că putem să mergem pe numiri definitive - nu să inventăm noi interimate - cu miniştrii liberali care au fost propuşi şi cu înţelegerea că luni mergem în Parlament şi cu modificarea prin care propunerea noastră, cu Klaus Iohannis ministru de Interne şi viceprim-ministru, să fie pusă în practică, încheind în acest fel, în mod cât se poate de rezonabil, ceea ce înseamnă de, iată, aproape două săptămâni, criza din interiorul Guvernului', a afirmat Antonescu, miercuri, într-o conferinţă de presă.

El a spus că ar fi acceptat şi varianta să fie numiţi doar interimari miniştrii liberali propuşi, sub înţelegerea că luni se va merge în Parlament.

Potrivit lui Antonescu, Ponta a respins 'pachetul propunerilor' înaintate de liberali.

'Aşa cum a creat un USD, care să substituie treptat USL, domnul Ponta, astăzi, construieşte un Guvern USD care să înlocuiască Guvernul USL', a susţinut Antonescu.

Potrivit liderului PNL, propunerea liberalilor cu privire la miniştri rămâne în continuare, iar 'USD-ul, PSD-ul, domnul Ponta au inventat tot felul de formule, tot felul de pretexte, pentru a nu-l accepta pe Klaus Iohannis ca vicepremier'.

'Este clar că oamenii fac pe dracu în patru numai să nu vină Klaus Iohannis', a spus Antonescu.

El a adăugat că premierul Victor Ponta pune PNL în faţa 'alternativei de a accepta să devină un fel de membru ascuns al USL sau de anexă a USD'.

'Noi nu avem niciun fel de motiv să acceptăm transformarea forţată, agresivă a Uniunii Social Liberale, alianţă cu care am câştigat votul cetăţenilor, într-o construcţie PSD-istă, cu partide artificiale, care nu mai păstrează din Uniunea Social Liberală decât două litere pentru înşelarea alegătorilor. Noi am făcut şi mai facem, pe ultimii metri, toate eforturile ca USL, cu programul ei, cu principiile ei, cu raporturile ei de forţe dintre parteneri, aşa cum a fost votată de către cetăţenii României, să meargă mai departe. În sensul acesta, pentru că domnul Ponta a spus ca aşteaptă până luni propunerile noastre, de parcă ele n-ar fi clare, încă o dată îi stăm la dispoziţie, până luni, cu propunerile pe care le-am făcut', a arătat liderul liberalilor.

Antonescu a reiterat că liberalii nu au motive să renunţe la propuneri.

'Luni putem merge în Parlament şi încheia onorabil şi eficient această criză şi guvernamentală şi politică. Nu avem niciun motiv să renunţăm la propunerile noastre, pe care primul-ministru le-a agreat, numai din cauza unei presiuni, pe care PSD-ul şi aliaţii săi artificiali o fac pentru a transforma Uniunea Social Liberală în USD sau cum doresc dânşii s-o mai numească', a completat el.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO