Antrenamentul echilibrului în fotbal – cheia pentru manipularea perfectă a balonului

Pentru a juca fotbal la nivel înalt este nevoie de o coordonare remarcabilă şi un echilibru excelent. Pentru toţi cei care sunt interesaţi de fotbal sau pariuni online sportive, subiectul este de mare interes.
Economica.net - vin, 11 dec. 2020, 12:04
Antrenamentul echilibrului în fotbal - cheia pentru manipularea perfectă a balonului

În timpul jocului, corpurile jucătorilor sunt supuse în mod constant unor forţe care trebuie contrabalansate pentru a păstra poziţia şi a avea control deplin asupra mingii. Aceştia trebuie să fie conştienţi de corpurile lor şi să îşi poată controla rapid mişcările, mai ales după salturi, viraje şi interacţiunea cu adversarii. Jucătorii cărora le lipseşte echilibrul se confruntă cu probleme tehnice şi ajung să devină nesiguri pe ei înşişi.

Abaterile minore pot face diferenţa

Orice abatere, oricât de mică, cum ar fi plasarea unui picior, poate face diferenţa între:

  • Marcarea unui gol şi lovirea stâlpului porţii;
  • Păstrarea controlului mingii sau pierderea acesteia;
  • O pasă în diagonală de succes şi un contraatac eşuat.

În ce fel afectează echilibrul jocul

  • Precizia tehnică – în fotbal tehnica perfectă începe cu picioarele, de aceea exerciţiile pe suprafeţe instabile sunt esenţiale pentru dezvoltarea preciziei tehnice.
  • Conştientizarea spaţială – Adaptarea rapidă la situaţia din teren, mişcările sigure, postura stabilă, încrederea în sine, numărul redus de coliziuni, riscuri mai mici de accidente – toate sunt condiţionate de conştientizarea spaţială. Antrenamentele pentru conştientizare spaţială cresc abilităţile jucătorilor şi îi fac mai încrezători în mişcări. Desigur, acest lucru duce la o tehnică mai bună. Din nou, antrenamentele pe suprafeţe instabile aduce îmbunătăţiri uriaşe în percepţia internă şi conştientizarea spaţială a muşchilor, articulaţiilor şi tendoanelor.
  • Stabilitatea poziţiei – Jucătorii cu experienţă anticipează contactul cu alţi jucători şi nu vor fi dezechilibraţi în urma unui impact.
  • Reacţii mai rapide – Antrenamentele pentru echilibru şi conştientizarea spaţială pregătesc corpul pentru reacţia rapidă şi reduc numărul de coliziuni. Înainte ca jucătorul să îşi piardă echilibrul şi să se rănească, corpul său încearcă în mod inconştient să compenseze, ajutând la prevenirea accidentelor.
  • Stabilitatea genunchiului şi a gleznei – Antrenamentele pentru echilibru îmbunătăţesc stabilitatea genunchiului şi a gleznei, reducând considerabil frecvenţa sau gravitatea rănirilor.

Metode de îmbunătăţire a echilibrului jucătorilor

Iată câteva sfaturi generale de antrenament pentru echilibru şi conştientizarea spaţială:

  • Controlul permanent al posturii – Jucătorii învaţă să îşi urmărească poziţia corpului, din cap până în picioare, şi să flexeze muşchii în mod adecvat.
  • Încurajarea preciziei tehnice – Corectează erorile tehnice depistate şi ajută jucătorii să evite mişcările greşite.
  • Verificare condiţiilor de siguranţă şi a echipamentului care nu trebuie să fie umed sau alunecos.
  • Crearea mediului ideal pentru învăţare prin implicarea jucătorilor în proces şi acţionarea după feedback-ul şi sugestiile acestora. De asemenea, ar trebui încurajată creativitatea şi oferirea oportunităţilor de a dobândi experienţă.

Echilibrul este esenţial în jocul de fotbal şi, din păcate, deseori este trecut cu vederea. Implementarea unui antrenament pentru un bun echilibru va fi de un real ajutor jucătorilor, care vor deveni mai siguri şi mai eficienţi în teren.

Pariază responsabil, doar prin operatori licentiați si cunoscuți, si numai dacă ai implinit 18 ani, vârsta minimă legală de la care poți paria!

 

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...