Antreprenorii care conduc afaceri de familie, dispuşi să-şi extindă activităţie pe noi pieţe – studiu PwC

Majoritatea liderilor (69%) care conduc afaceri de familie este dispusă să extindă activitatea propriilor companii pe noi pieţe geografice, în timp ce aproape 70% dintre aceştia consideră că ar fi dispuşi să angajeze manageri experimentaţi din afara familiei pentru a ajuta la modernizarea şi profesionalizarea business-ului, arată raportul 'Family Business Next Gen 2016' realizat de PwC în 31 de ţări, inclusiv în România.
Economica.net - lun, 23 mai 2016, 08:42
Antreprenorii care conduc afaceri de familie, dispuşi să-şi extindă activităţie pe noi pieţe - studiu PwC

Conform sondajului, doar 41% dintre viitorii lideri ai afacerilor de familie consideră că afacerea lor are o strategie potrivită pentru lumea digitală, iar 88% dintre respondenţi doresc să îşi pună amprenta şi să facă ceva deosebit pentru companiile lor.

Pe de altă parte, 70% dintre cei chestionaţi au declarat că au lucrat în afara companiei pentru a căpăta experienţă înainte de a se alătura afacerii de familie, în timp ce mai mult de jumătate dintre ei (52%) sunt îngrijoraţi de faptul că vor trebui să petreacă timp gestionând politica de familie.

La capitolul extinderii afacerii, 60% dintre şefii unor astfel de companii vor să extindă companiile lor pe noi pieţe geografice. De asemenea, 69% dintre respondenţi ar fi dispuşi să angajeze manageri experimentaţi din afara familiei pentru a ajuta la modernizarea şi profesionalizarea companiei.

‘Chiar dacă, în timp, afacerile de familie se pot reinventa, şi unele chiar o fac, nu toate reuşesc să se adapteze rapid şi pot apărea tensiuni între respectarea proceselor (şi produselor) din trecut şi valorificarea oportunităţilor pe care viitoarea generaţie de lideri le anticipează. De exemplu, 59% dintre respondenţi ar dori să-şi diversifice portofoliul de produse, dar 68% cred că e puţin probabil ca firma lor de familie să facă această schimbare, chiar şi în următorul deceniu’, se notează în statistica PwC.

PwC derulează sondajul ‘Family Business Survey’ de peste 10 ani, iar în 2014 a lansat şi primul sondaj în rândul viitoarei generaţii de lideri de afaceri de familie.

The Next Generation Survey este un sondaj global al viitoarei generaţii de lideri de afaceri de familie, ce a avut la bază 268 de interviuri cu viitoarea generaţie de lideri de afaceri de familie care lucrează în cadrul companiilor şi ar putea să preia conducerea acestora la un moment-dat.

Interviurile s-au derulat în perioada 14 ianuarie – 28 februarie 2016, prin telefon sau printr-un chestionar electronic, în limbile naţionale din 31 de ţări, inclusiv România.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ioan Ladoși (APCPR): Aproximativ 80% din carnea de porc din galantare va proveni din import
Ioan Ladoși (APCPR): Aproximativ 80% din carnea de porc din galantare va proveni din import
Producătorii de carne de porc din România preconizează că aproximativ 80% din carnea care se va găsi în galantare în ...
Drumul nou de beton către Bulgaria va fi dat în trafic pe 20 decembrie – Ministerul Transporturilor
Drumul nou de beton către Bulgaria va fi dat în trafic pe 20 decembrie – Ministerul Transporturilor
În a doua parte a lunii decembrie 2021 se va circula pe Drumul de legătură DN 5– Șoseaua de Centura – Pod Prieteniei, ...
Polonia reduce TVA la energia termică în cadrul măsurilor anti-inflaţioniste
Polonia reduce TVA la energia termică în cadrul măsurilor anti-inflaţioniste
Polonia va reduce Taxa pe valoarea adaugată (TVA) aplicată căldurii livrate în sistem centralizat în cadrul măsurilor ...