Anul acesta ar putea fi cel mai bun după 1989 pentru turismul românesc

Turismul românesc ar putea consemna o creştere de cel puţin 18% în 2016, care ar deveni astfel cel mai bun an de după 1989, a declarat, joi, Anca Pavel-Nedea, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), în cadrul conferinţei internaţionale 'Managementul integrat al calităţii pentru destinaţiile turistice: cheia pentru competitivitate'.
Economica.net - joi, 23 iun. 2016, 10:01
Anul acesta ar putea fi cel mai bun după 1989 pentru turismul românesc

‘Sunt optimistă şi cred că putem să ajungem la o creştere de minimum 18%, chiar de 23-25% pentru perioada de vară şi cumulat de la începutul anului’, a spus preşedintele ANT.

Întrebată dacă acest lucru înseamnă că 2016 va fi cel mai bun an de după Revoluţie pentru turismul românesc, ea a răspuns: ‘Noi în industrie nu îndrăznim să spunem asta cu voce tare, dar asta ne dorim. Sperăm ca 2016 să ne ajute şi cu vremea bună şi, cu implicarea tuturor, să ajungem în acest an la cel mai bun an’.

Pavel-Nedea a arătat că, pentru primele patru luni ale anului, industria a avut o creştere de 15%, ceea ce este o creştere semnificativă, având în vedere faptul că nu este perioada cea mai bună din an.

‘Înnoptările au avut o creştere de 13%, iar în unităţile de cazare clasificate a fost un grad de ocupare de 22%. Sosirile străinilor au fost în creştere cu 11% faţă de aceeaşi perioadă. Ştiu că am început greu, dar comparativ cu alte ţări creşteri atât de mari înregistrează doar câteva ţări’, a arătat ea.

Anterior, în cadrul aceleiaşi conferinţe, Taleb Rifai, secretarul general al Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), a arătat că regula de aur în turism este să fie investită în promovare o sumă de cel puţin 1% din veniturile realizate. În acest sens, Anca Pavel-Nedea a arătat că încasările se ridică la 1,8 miliarde de euro, însă bugetul de promovare pentru acest an este de doar două milioane de euro.

‘Minimul necesar este de 5 milioane de euro. Pentru următorii patru ani s-a luat în considerare alocarea unui buget minim anual de circa 5 milioane de euro’, a adăugat preşedintele ANT.

Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT), în parteneriat cu Organizaţia Mondială a Turismului (OMT), organizează joi Conferinţa Internaţională ‘Managementul integrat al calităţii pentru destinaţiile turistice: cheia pentru competitivitate’.

Acest eveniment, de o importanţă majoră pentru turismul naţional şi internaţional, îşi propune, prin tematica abordată, să promoveze şi să dezvolte la nivel internaţional noul trend în domeniul turistic, legat de organizaţiile de management al destinaţiilor, care presupune o viziune integrată a tuturor elementelor care definesc şi conturează o destinaţie turistică. La toate aceste discuţii participă peste 100 de oficiali ai industriei turistice internaţionale.

Te-ar mai putea interesa și
Finanţele propun majorarea cotelor de impunere în cazul veniturilor obţinute din jocuri de noroc
Finanţele propun majorarea cotelor de impunere în cazul veniturilor obţinute din jocuri de noroc
Ministerul Finanţelor propune majorarea cotelor de impunere în cazul veniturilor obţinute din jocuri de noroc şi reducerea plafonului neimpozabil pentru veniturile obţinute ca urmare a......
E oficial! Schimbări importante la Codul Fiscal! Impozite și accize mai mari, crește și TVA pentru anumite domenii- DOCUMENT
E oficial! Schimbări importante la Codul Fiscal! Impozite și accize mai mari, crește și TVA pentru anumite domenii- DOCUMENT
Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a publicat proiectul de OUG care modifică mai multe dintre prevederile Codului Fiscal. ...
Parlamentarii au votat schimbări importante pentru toate firmele din România. Ce înseamnă „starea de dificultate” și „acordul de restructurare” și cum pot  salva ele mii de firme anual?
Parlamentarii au votat schimbări importante pentru toate firmele din România. Ce înseamnă „starea de dificultate” ...
Parlamentul României a adoptat, zilele trecute, legea care transpune prevederile Directivei Europene 2019/1023, care introduce ...
A intrat în funcțiune noul mecanism de desemnare a furnizorilor de ultimă instanță (FUI) de energie electrică. În iulie FUI este Electrica Furnizare
A intrat în funcțiune noul mecanism de desemnare a furnizorilor de ultimă instanță (FUI) de energie electrică. În ...
ANRE a publicat lista cu Furnizorii de Ultimă Instanță (FUI) desemnați în funcție de cota de piață, un mecanism nou ...