1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

Imobiliare

Anulată, suspendată sau amânată? Tranzacţia pentru birourile NEPI Rockastle, în ape tulburi

AFI Europe a fost notificată de NEPI Rockcastle cu privire la anularea tranzacției de 300 de milioane de euro pentru portofliul de birouri al ultimeia, pentru nerespectarea obligațiilor contractuale. NEPI Rockcastle cere compensații, conform contractului semnat la sfârșitul anului trecut, în valoare de 15 milioane de euro. Culmea este că cele două companii obținuseră aprobarea Consiliului Concurenței pentru tranzacția pentru portofoliul de birouri al NEPI Rockcastle, potrivit instituției.

01 apr, 2020 | ECONOMICA.net

Oficialii AFI Europe susţin însă într-un comunicat adresat bursei din Tel Aviv, că anularea e ilegală și resping notificarea NEPI Rockcastle, bazându-se pe faptul că pandemia de coronavirus nu a permis finalizarea tranzacției și sugerează amânarea acesteia.

Cert este că atât AFI Europe, cât și NEPI Rockcastle sunt lovite de criza creată de virusul COVID-19, ambele fiind specializate pe centre comerciale, închise în această perioadă, cu excepția farmaciilor și a hypermarketurilor.

Conform reprezentanților Consiliului Concurenței (CC), deși companiilor li s-a aprobat tranzacția, acestea pot decide în privința soartei acesteia, iar aprobarea nu creează obligații de acest fel pentru cele două companii imobiliare. De altfel, în câteva cazuri s-a mai întâmplat ca tranzacţii să pice după aprobarea CC.

Proprietățile scoase la vânzare cuprinde proiectele Floreasca Business Park din București, City Business Centre din Timișoara, The Lakeview și Victoriei Office din București, iar valoarea lor cumulată depășește 300 milioane euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO