1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

AOAR cere Guvernului să adopte în termenul legal strategia fiscală pentru 2013-2015

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) cere Guvernului să pregătească şi să aprobe, în termenul legal, Strategia Fiscal Bugetară pentru perioada 2013-2015.

14 mai, 2012 | Mediafax

"Această obligaţie legală, în conformitate cu Legea Răspunderii Fiscale adoptată în 2010, la cererea finanţatorilor externi, FMI/CE/BM, nu a fost respectată în anii anteriori, mărind astfelincertitudinile mediului de afaceri", arată asociaţia, într-un comunicat.

AOAR menţionează că anul 2013 este extrem de important pentru economia României, fiind preconizate schimbări fiscale importante legate de trecerea la impozitarea diferenţiată regresivă a salariilor, posibila reducere a CAS şi altele, măsuri de natură să influenţeze planurile de afaceri ale companiilor.

"AOAR apreciază importanţa aprobării în termen legal a strategiei fiscal bugetare pentru perioada 2013-2015 pi prin prisma angajamentului, în curs de realizare în cadrul Parlamentului, de aprobare a Pactului Fiscal European, angajament care va impune noi exigenţe cu privire la viitoarea programare bugetară, începând cu Bugetul de Stat pentru anul 2013, posibilele derapaje urmând a fi corectate sau sancţionate automat la nivelul Comisiei Europene", notează asociaţia.

Oamenii de afaceri apreciază că strategia fiscală 2013-2015 trebuie să determine şi modificări privind construcţia bugetului de stat.

"Structurarea cheltuielilor publice, pentru finanţarea unor politici publice susţinute de planuri de acţiune bugetate şi măsurabile, ca performanţă, prin indicatori asumaţi de principalii ordonatori de credite, de Guvern şi aprobaţi în final de Parlament dând o credibilitate şi responsabilitate în cheltuirea pe viitor a banilor publici", arată AOAR.

De asemenea, asociaţia solicită creşterea transparenţei construirii bugetului, având în vedere plăţile pe care România trebuie să le efectueze din 2013 pentru rambursarea împrumuturilor
externe, şi vrea ca strategia fiscal bugetară pe perioada 2013-2015 să aibă la bază analize econometrice profesioniste, pentru a limita angajamentele populiste fără acoperire în condiţiile economice actuale şi pentru a reduce la minim riscul unor derapaje financiare generate de factori externi.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO