1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

Companii

AOAR solicită Ministerului de Finanţe să prezinte un Buget multianual 2014-2016

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) cere Ministerului de Finanţe, respectiv ministrului Bugetului să prezinte, conform angajamentelor asumate, un Buget multianual 2014-2016, se arată într-un comunicat al AOAR remis, joi, AGERPRES.

08 aug, 2013 | ECONOMICA.net

'AOAR consideră esenţială construirea Bugetului multianual pentru a fi oferită o minimă garanţie privind realismul şi determinarea de a respecta angajamentele de realizare a viitorului Acord de Parteneriat ce va fi convenit între România şi UE, condiţie minimă pentru utilizarea celor 40 miliarde euro alocate ţării noastre din Bugetul UE 2014-2020. AOAR revine cu solicitarea ca finanţarea proiectelor publice în perioada 2014-2016 să permită atragerea maximală de fonduri europene, eliminând cât mai mult posibil finanţările exclusive de la Bugetul de Stat, practici care au dus în numeroase cazuri la risipa banului public', se arată în document.

De asemenea, AOAR mai cere ca în Bugetul multianual 2014-2016 să se prevadă finanţarea adecvată a unor politici publice din domeniul educaţiei în principal a învăţământului tehnologic (profesional/dual) sau a asigurării condiţiilor adecvate pentru "clasa zero".

'AOAR cere ministrului Bugetului să includă în Bugetul de Stat finanţarea ministerelor numai pe bază de politici publice transparente, pentru a căror realizare sunt prezentate planuri de acţiune, bazate pe obiective şi indicatori măsurabili', mai arată documentul citat.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO