1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Tariful pentru apă şi canalizare, majorat din martie. Cât vor plăti bucureştenii

Apa Nova va majora, în martie, cu 75 de bani metrul cub de apă livrată clienţilor din Bucureşti, pentru a face rost de bani pentru investiţiile solicitate de Primăria Capitalei, promiţând însă că până la sfârşitul anului 2016 tarifele vor scădea cu 23%.

22 feb, 2013 | Mediafax

"De la începutul lunii martie 2013, bucureştenii vor plăti cu 75 de bani/metru cub (TVA inclus) mai mult pentru serviciul de apă şi de canalizare. Ultima ajustare ordinară de tarif a fost aplicată în august 2010", se arată într-un comunicat al companiei.

Potrivit comunicatului, după această majorare o familie va cheltui pentru plata facturii la serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare 3,5% din venitul mediu lunar.

"Însă, până la sfârşitul anului 2016, ca urmare a finalizării unor investiţii importante pentru bucureşteni (...), tarifele pentru serviciile de apă şi de canalizare vor scădea cu 23%, deoarece se termină perioadele de aplicare pentru unele ajustări de tarif. Această scădere este calculată fără a lua în calcul inflaţia şi alte ajustări extraordinare ale tarifului", se mai arată în comunicat.

Apa Nova Bucureşti este controlată de compania franceză Veolia, iar în anul 2000 a concesionat serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare din Bucureşti, pentru o perioadă de 25 de ani.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO