1EUR = 4.7354 RON | Bucureşti 31 º

Imobiliare

Apare un nou turn de birouri în nordul Capitalei. Papalekas a strâns toate avizele

Omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai activi investitori imobiliari din România, a obţinut toate autorizaţiile pentru dezvoltarea unui imobil de birouri pe fostul amplasament al showroom-ului Porsche Aviaţiei, începerea construcţiei fiind programată în primele luni din 2014.

27 dec, 2013 | Mediafax

"Bucharest One va avea o suprafaţă construită de 48.732 metri pătraţi, respectiv peste 24 de etaje. După finalizare, aceasta va fi a doua cea mai înaltă clădire din Bucureşti. Proiectul este localizat în partea de nord a Bucureştiului (...) În zonă au loc lucrări de îmbunătăţire a infrastructurii. Proiectul a obţinut autorizaţiile necesare pentru începerea construcţie, care este programată să înceapă în primele luni din 2014, urmând să fie finalizată în trimestrul trei din 2015", se arată într-un comunicat al fondului Globalworth Real Estate Investments, vehicul înfiinţat de omul de afaceri elen în acest an.


Activitatea Porsche Aviaţiei, din apropierea staţiei de metrou Aurel Vlaicu, a fost mutată în showroom-ul Porsche Nord, iar grupul german a decis vânzarea terenului de 10.000 metri pătraţi către Papalekas într-o tranzacţie estimată la circa 8 milioane de euro.

Fondul a anunţat în septembrie că a agreat cu o bancă europeană termenii privind finanţarea proiectului, însă de atunci nu au mai fost publicate alte informaţii în acest sens.

Cât va investi Papalekas în construcţia turnului Bucharest One

Zona Barbu Văcărescu-Floreasca a fost cea mai activă în ultimii ani din punct de vedere al dezvoltărilor de clădiri de birouri, având de asemenea şi cel mai redus grad de neocupare din Bucureşti.

Globalworth Real Estate Investments deţine şapte proiecte imobiliare din Bucureşti, fondul fiind listat pe piaţa secundară de la Londra, de unde a reuşit să atragă 53 de milioane de euro.
Proiectele includ două clă¬diri de birouri, turnul Tower Center din Piaţa Victoriei din Capitală şi City Offices (fostul City Mall), două blocuri de câte 300 de locuinţe - complexul UpGround, un proiect logistic în Timişoara şi trei terenuri în nordul Bucureştiului unde se vor ridica clădiri de birouri. Valoarea tuturor activelor deţinute de fondul de investiţii este de circa jumătate de miliard de euro.

Globalworth Real Estate Investments are ca ţintă proiecte existente sau care urmează să fie dezvoltate, dar şi proiecte neperformante sau subevaluate, care pot fi transformate în active performante şi vandabile.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO