1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 23 º

Extern

Apartamentul de vacanţă al lui Nietzsche din Veneţia, scos la vânzare

Este vorba de un apartament de 300 de metri pătraţi din cadrul Palatului Berlendis, în care filosoful german Friedrich Wilhelm îşi petrecea sejururile la Veneţia, care a fost scos la vânzare pentru suma de 2,5 milioane de euro, relatează online ziarul spaniol ABC.

26 dec, 2016 | ECONOMICA.net

Filosoful german Friedrich Nietzsche a făcut mai multe sejururi la Veneţia în acest apartament, probabil în compania prietenilor săi, precum Mahler sau Wagner. Se spune că împreună cu muzicianul Peter Gast (pe numele său real Heinrich Köselitz) Nietzsche a lucrat la manuscrisul "Aurora" şi că tot în acest apartament a scris capodopera sa "Aşa grăit-a Zarathustra".

Palatul Berlendis, care a fost reşedinţa lui Nietzsche în timpul şederilor sale la Veneţia, este o altă clădire istorică din celebrul oraş italian, având la intrare afişul "de vânzare". Pentru apartamentul principal din acest palazzo, care a fost ocupat de filosoful german şi având o suprafaţă de circa 300 de metri pătraţi, se cere suma de 2,5 milioane de euro.

Imobilul este situat în Fondamente Nuove, o zonă istorică cu grădini şi vedere la Rio dei Mendicanti, la laguna veneţiană şi la insulele Burano, Murano şi San Michele. Datează din 1600 şi a fost ridicată împreună cu altă clădire geamănă, la cererea unui comerciant de migdale Stefano Protasio, supranumit "El Mandoler" dăruite celor două fiice ale sale.

Clădirea din dreapta, în care a locuit filosoful german i-a aparţinut fiicei sale Magdalena, şi caree după mai mulţi ani a fost achiziţionată de familia Berlendis. Marele apartament mai păstrează dormitorul cu lambriuri din lemn cu decoraţiuni ale pictorilor Francesco Fontebasso, Canaletto şi Guardi.

La începutul secolului XX, casa a devenit reşedinţă a artiştilor. Aici au locuit de asemenea fotograful veneţian Thomas Filippi, sculptorul şi artistul sticlar Napoleone Martinuzzi, marele prieten al scriitorului Gabriele D'Annunzio, care a stat şi el aici.

Sursa: AGERPRES

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO