Cum vorbeşti gratis la telefonul mobil

Problema costurilor ridicate ale serviciilor de comuncaţii atunci când ne aflăm în afara ţării nu a fost rezolvată nici până în momentul de faţă. Care e soluţia.
Economica.net - mar, 17 iul. 2012, 10:02
Cum vorbeşti gratis la telefonul mobil

Reţele WiFi cu acces gratuit la internet se găsesc la orice pasul, iar apelurile prin intermediul VoIP (voice over IP sau telefonie prin internet) reprezintă o alternativă viabilă pentru roamingul tradiţional, apelurilor internaţionale sau chiar apelurilor naţionale.

Tot mai mulţi români folosesc smartphone-uri, iar aplicaţiile Viber şi Skype sunt printre cele mai descărcate din Google Play sau Apple Store.

Viber e o aplicaţie care îţi permite să iniţiezi apeluri, să primeşti apeluri sau să trimiţi sms-uri, totul gratuit către prietenii care folosesc această aplicaţie, iar din experienţa noastră vă putem spune că nu sunt deloc puţini cei care folosesc programul.

Tot ce îţi trebuie este o conexiune la internet fie prin 3G de la Orange, Cosmote sau Digi Mobil (Vodafone permite accesul la VoIP numai în schimbul unei taxe), atunci cânt eşti în ţară, sau te poţi conecta la orice reţea WiFi pentru a păstra caracterul gratuit al serviciului, atât în ţară cât şi în afara ţării.

Aplicaţia se găseşte atât în magazinul Google, cât şi în Apple Store, iar calitatea sunetului este mult mai bună, asemânătoare serviciului voce HD pe care îl pun la dispozoţie anumiţi operatori din lume.

Skype funcţionează pe un principiu asemânător, dar pe lângă Viber îţi pune la dispoziţie un serviciu de apeluri video şi mesagerie instant. Acest serviciu de telefonie VoIP îţi dă posibilitatea să îţi cumperi un număr de telefon alternativ şi să iniţiezi apeluri către toţi operatorii telecom din lume la preţuri cu mult sub cele practicate de telefonia tradiţională.

Un serviciu lansat recent pentru români este Digi Oriunde al celor de la RCS-RDS şi care îţi permite să vorbeşti cu prietenii care mai au instalată aplicaţia pe smartphone, iar în cazul în care eşti clientul lor pentru serviciul de telefonie mobilă, poţi iniţia apeluri prin intermediul aplicaţiei, disponibilă pentru moment doar pentru telefoanele cu Android.

Te-ar mai putea interesa și
GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat la toate provocările”
GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat ...
GreenPoint Management, companie care implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorilor în domeniul gestionării ambalajelor și deșeurilor de ambalaje la nivel național,......
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
Boom-ul energiei regenerabile riscă să prejudicieze o parte dintre cele mai bune terenuri arabile din America, în state ...
Turcia îl sprijină pe Rutte pentru funcţia de secretar general al NATO – presă
Turcia îl sprijină pe Rutte pentru funcţia de secretar general al NATO – presă
Turcia a decis să sprijine candidatura prim-ministrului olandez în exerciţiu, Mark Rutte, la funcţia de secretar general ...
Borrell cere „să nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie”
Borrell cere „să nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie”
Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe al Uniunii Europene (UE), Josep Borrell, a cerut duminică "să nu se deschidă ...