Apex Alliance a deschis Hilton Garden Inn Bucharest Airport, primul hotel într-un aeroport din România

Lituanienii de la Apex Alliance Hotel Management a deschis primul hotel din România amplasat în incinta Aeroportului Internațional Henri Coandă. Hilton Garden Inn Bucharest Airport dispune de 218 camere și se adresează în special segmentului business, personalului companiilor aeriene ce operează pe Aeroportul Henri Coandă, fiind totodată o soluție pentru pasagerii cu zboruri anulate sau întârziate. Managementul companiei estimează un grad de ocupare mediu de 70%.
Economica.net - lun, 12 aug. 2019, 09:18
Apex Alliance a deschis Hilton Garden Inn Bucharest Airport, primul hotel într-un aeroport din România

Cu o investiție de 19 milioane de euro, investitorul lituanian Apex Alliance Hotel Management continuă, în parteneriat cu firma de consultanță Optim Project Management, seria unităților hoteliere deschise în România, prin Hilton Garden Inn Bucharest Airport, aflat la o distanță de doar 150 de metri de terminalul Plecări al Aeroportului Internațional Henri Coandă.

Hilton Garden Inn Bucharest Airport aparține segmentului ”focussed hotels” al lanțului Hilton și are o capacitate de cazare de 218 camere, din categoria Superior, Standard, precum și camere destinate persoanelor cu dizabilități.

Ne adresăm și avem deja solicitări din partea companiilor care desfășoară  activități de business  în București și în orașele din apropiere – Ploiești, Constanța, Galați, Brăila, Pitești, dar și celor  care au nevoie de un spațiu accesibil, funcțional, cu o legătură directă cu aeroportul, astfel încât activitatea de business să aibă cât mai puțin de suferit de pe urma factorilor externi, cum ar fi traficul spre și dinspre centrul Bucureștiului”, a precizat Anca Mădălina Cristea, General Manager Hilton Garden Inn Bucharest Airport.

Durata medie a șederii în cadrul hotelului Hilton Garden Inn Bucharest Airport este estimată la o noapte de cazare, iar gradul de ocupare la 65-70%, cu mențiunea că specificul hotelului este de a primi solicitări de rezervări same day, gradul de ocupare fiind influențat in mod direct de dinamica zborurilor de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă. Prețurile pornesc de la un tarif promoțional de 69 de euro/cameră, urmând ca acestea să se înscrie în linia pieței.

Hotelul mai dispune de un serviciu self laundry, de un magazin deschis 24/7, precum și de o parcare subterană, disponibilă contra-cost.

Brand-ul Hilton Garden Inn deține peste 820 de hoteluri din 42 de țări din întreaga lume.

Lituanienii mai construiesc un hotel n zona de business din Pipera sub brandul Courtyard, amplasat pe bulevardul Pompeiu, cu valoare estimată a construcției de 16 milioane de euro pe un teren de aproximativ 2.800 mp, este programat să își întâmpine primii oaspeți în vara lui 2019.

Hotelul dispune de 259 de camere, 2 ballrooms, însumând 300 mp și săli de întâlnire, conferințe însumând 250 mp, precum și alte spații publice conform standardului Marriott. Brandul Courtyard este destinat zonei de business, adresându-se însă printr-un interior relaxant oamenilor ocupați.

De asemenea, investitorul lituanian mai dezvoltă un hotel Moxy 3* by Marriott International, primul hotel al brandului Moxy by Marriott International din România.

Hotelul cu valoare estimată de 5 milioane de euro, amplasat pe strada Doamnei, se desfășoară pe o suprafață de 4.450 mp și constă în conversia funcțională a clădirii existente, din clădire de birouri din anii ’60 într-un hotel de brand. Moxy dispune de 119 camere și va fi inaugurat în 2019 și un hotel Autograph, care dispune de 216 camere, un ballroom, o sală de conferință și două săli de întâlniri, restaurant și spa construite pe o suprafață de 16.700 mp. Intervenția pe clădire este estimată la 20 milioane de euro și a presupus demolarea corpului de clădire nou dinspre Banca Națională a României.

Proiectul a început în ianuarie 2018, iar în 2020 va fi deschis rezervărilor. O parte dintre apartamente va beneficia de încăperi monument istoric, iar majoritatea zonelor publice vor fi amplasate în spațiile protejate ale clădirii.

Te-ar mai putea interesa și
Gazprom a tăiat livrările de gaze către compania italiană Eni, din cauza unor probleme de transport pe care le-ar avea în Austria
Gazprom a tăiat livrările de gaze către compania italiană Eni, din cauza unor probleme de transport pe care le-ar avea ...
Gazprom a suspendat total livrările de gaz pentru ziua de sâmbătă către Eni, invocând "imposibilitatea de a transporta gazul prin Austria", a anunţat gigantul italian în domeniul......
Virgil Popescu: Nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de șantaj
Virgil Popescu: Nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de șantaj
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că prin finalizarea interconectorului Grecia - Bulgaria se asigură diversificarea ...
Noile măsuri anti-COVID-19 au intrat de astăzi în vigoare în Germania
Noile măsuri anti-COVID-19 au intrat de astăzi în vigoare în Germania
Noul set de măsuri anti-COVID-19 valabil pentru toamna şi iarna acestui an în Germania a intrat în vigoare sâmbătă, ...
935 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 au fost raportate în ultimele 24 de ore. 128 de pacienți sunt internați la ATI
935 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 au fost raportate în ultimele 24 de ore. 128 de pacienți sunt internați la ...
Ministerul Sănătăţii a anunţat sâmbătă că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 935 de cazuri noi de persoane ...