1EUR = 4.7748 RON | Bucureşti 16 º

News

Apex Alliance, aproape de vânzarea hotelului Hilton Garden Inn de lângă BNR cu circa 40 milioane de euro

Grupul lituanian Apex Alliance, unul dintre cei mai activi dezvoltatori de hoteluri din Bucureşti din ultimii doi ani, se apropie de finalizarea procesului de due dilligence pentru vânzarea hotelului Hilton Garden Inn de lângă BNR, din Centrul Vechi al Capitalei. Hotelul cu 210 camere, aflat în al treilea an de funcționare, ar putea fi vândut cu circa 40 de milioane de euro. Deși numele investitorului nu a fost făcut public, acesta pare a fi o mare companie internațională specializată în spații hoteliere.

06 feb, 2020 | | ECONOMICA.net

Investiţia în reconstrucţia clădirii s-a ridicat la circa 20-25 milioane de euro. 

Hotelul a fost construit din clădirea monument istoric care a fost din 1904 până în prezent Palatul Asigurărilor Naţionale, Ministerul Comerţului după care Banca Ion Ţiriac, iar ulterior clădirea a fost vândută celor de la Naturstein. Pe aceeaşi stradă, de partea cealaltă a BNR, Apex Alliance construieşte viitorul hotel Autograph by Marriott din vechea bancă Marmorosch Blank şi care va avea deschiderea la finalul anului 2020 când va fi inaugurat un total de 214 camere.

Grupul Apex Alliance din Lituania a demarat demolarea clădirii de birouri construită drept “anexă” a clădirii istorice care în perioada interbelică a găzduit banca Marmorosch Blank. Proiectul a fost demarat la începutul lunii noiembrie şi va fi fianlizat spre sfârșitul anului 2020.  

În 2004, BRD acumpărat clădirea de la RAPPS cu 737.000 de euro şi a vândut-o în 2007 firmei Doamnei Imobiliare cu peste 10 milioane de euro. 

Grupul Apex Alliance deţine momentan două hoteluri deja operaţionale – unu în Româ­nia şi unu în Lituania - şi vrea ca până la jumătatea anului 2020 să ajungă la un total de 11 unităţi, dintre care cinci în Bucureşti, iar celelalte acasă la Vilnius, Kaunas sau în Riga (Letonia).

Înainte de Apex Alliance, Arunas Beleska a investit în grupul hotelier Europa Group Hotels care deţine pe plan local hotelul Europa Royale de la intrarea în centrul vechi al Bucureştiului, afacere din care a ieșit. Pe piaţa românească, lituanienii au ales să dezvolte hoteluri în Bucureşti în centrul istoric, Barbu Văcă­rescu – Pipera şi zona aeroportului Otopeni.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO