1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

IT&C

Aplicaţia estoniană de taxi şi ride sharing Taxify, concurentă Uber, s-a lansat luni şi în Bucureşti. Cât costă

Taxify, o aplicaţie de taxi dezvoltată de un start-up din Estonia, este disponibilă începând de luni şi în Bucureşti, sperând să se impună ca alternativă la aplicaţiile existente de taximetrie, precum Clever Taxi sau Star Taxi, dar şi la Uber, care a ajuns în România la începutul anului trecut.

15 aug, 2016 | ECONOMICA.net

Bucureştenii pot chema pe aplicaţie şoferi particulari parteneri Taxify. Serviciul este tarifat, în Capitală, cu 1,45 lei pornirea, 1,45 lei pe kilometru şi 0,26 lei pe minut (tarif pentru staţionare), potrivit informaţiilor afişate în aplicaţie. Sunt aceleaşi tarife cu cele percepute de Uber în Bucureşti.

Taxify are baza operaţiunilor în România la Cluj-Napoca şi operează de la începutul acestui an în comuna Floreşti, judeţul Cluj, în parteneriat cu firma locală Taxi Speed Floreşti. Aplicaţia este implementată cu respectarea legii taximetriei, precizează reprezentanţii Taxify, contactaţi de ECONOMICA.NET.

În urmă cu aproximativ trei săptămâni, reprezentanţii Taxify în România au confirmat pentru ECONOMICA.NET că urmează lansarea serviciilor în Bucureşti, însă au refuzat să facă precizări referitor la calendarul lansării.

Taxify este unul dintre cele mai de succes startup-uri din Estonia. Disponibilă pentru Android şi iPhone, aplicaţia este prezentă în 10 ţări: Estonia, Cehia, Finlanda, Georgia, Letonia, Lituania, Serbia, Olanda şi Mexic, cu planuri de extindere în mai multe ţări, inclusiv România.

Utilizatorii îşi pot alege maşina pe baza timpului de sosire, tarifului şi dotărilor.

Taxify a fost fondată în 2013 în Estonia şi a atras finanţare de 1,5 milioane de euro de la investitori internaţionali, inclusiv Skype, Pipedrive, Adcash, Rubylight şi TMT Investment.

Uber este disponibilă în Bucureşti de la începutul anului trecut şi are câteva sute de şoferi colaboratori în Capitală. În urmă cu două săptămâni, compania a lansat serviciile UberX şi la Cluj-Napoca, eveniment întâmpinat cu opoziţie agresivă din partea taximetriştilor de acolo şi a autorităţilor locale.

Şi la lansarea în Bucureşti, Uber a întâmpinat rezistenţă din partea lobby-ului taximetriştilor, nemulţumiţi că orice conducător auto poate face transport de persoane fără a plăti licenţa de taxi şi fără a-şi lua atestatul de şofer profesionist.

Cum comanzi

Utilizatorii interesaţi trebuie să introducă modalitatea de plată (cardul bancar) înainte de a chema o maşină. Taxify le oferă utilizatorilor noi din Bucureşti o călătorie promoţională, în limita a 20 de lei. Clientul este localizat prin GPS şi poate preciza destinaţia călătoriei pentru a primi o estimare privind costul.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO