Aplicaţie pentru depunerea online a proiectelor pe fonduri europene

Ministerul Fondurilor Europene şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale lansează spre consultare aplicaţia MySMIS2014 pentru beneficiarii de fonduri europene, într-o primă fază aceasta fiind destinată programului de Capital Uman.
Economica.net - mie, 07 oct. 2015, 08:13
Aplicaţie pentru depunerea online a proiectelor pe fonduri europene

‘Ne-am axat în special pe Programul Operaţional Capital Uman, fostul POSDRU, care a reprezentat şi cel mai greu program în derularea şi absorbţia fondurilor europene în perioada 2007-2013. Vorbim de peste 234.000 de beneficiari care au generat un volum de 3 milioane de documente scrise pe care în 2014-2020 nu dorim să le mai avem’, a declarat, miercuri, ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

Potrivit acestuia, de joi beneficiarii Programului Operaţional Capital Uman (POCU) se vor putea înscrie la organismele intermediare.

‘Începând de mâine (joi – n.r.) beneficiarii se vor putea înscrie la organismele intermediare. Vom da astăzi (miercuri – n.r.) un anunţ de presă pentru a aduce la cunoştinţa lor modalitatea de înscriere la organismele intermediare în vederea învăţării acestui instrument. Din 1 noiembrie proiectele pe POCU vor putea fi depuse strict electronic. Până la sfârşitul anului intenţionăm ca toate programele operaţionale din perioada 2014-2020 să aibă la îndemână acest instrument astfel încât până în 2023 toate proiectele pe care România le va finanţa prin această perioadă de programare să se regăsească în acest instrument electronic’, a explicat ministrul Fondurilor Europene.

El a precizat că nu vor mai fi proiecte respinse pentru lipsa ştampilei conform cu originalul, scrie Agerpres.

‘Nu vor mai fi proiecte respinse pentru lipsa ştampilei conform cu originalul. Nu vom mai avea proiecte respinse pentru că beneficiarul şi-a completat în mod greşit bugetul pentru că bugetul se va genera automat. Beneficiarul nu va mai putea fi pus în faţa faptului de a completa foarte multe declaraţii de confidenţialitate, de angajament, de asumare a proiectului pentru că toate acestea se vor regăsi în format electronic în sistem’, a mai spus Nica.

La rândul său, directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), Marcel Opriş, a spus că documentele încărcate în sistem nu vor putea fi schimbate.

‘Se utilizează semnătură electronică. Orice persoană, inclusiv angajaţii, care accesează bazele de date vor avea o identitate electronică legală, conform legii semnăturii electronice şi nimeni nu va putea să spună că nu este el cel care a accesat. În felul acesta se introduce o facilitate extraordinară. Nu va mai putea nimeni să schimbe documente. Orice fel de încercare de fraudare prin substituirea de documente sau înlocuirea de diverşi parametri a unui proiect practic va fi imposibil pentru că totul va fi auditat. Din momentul în care se startează acest portal, niciun bit nu va fi şters niciodată. Acesta va rămâne pentru istorie şi va putea fi auditat în orice clipă’, a mai afirmat oficialul STS.

Cu ajutorul aplicaţiei MySMIS2014 beneficiarii pot depune proiectele mai rapid, utilizând mediul online. Astfel, cei care doresc să acceseze fonduri europene pot să completeze electronic cererea de finanţare, însoţită de declaraţiile anexe, fără să mai fie nevoie de deplasarea la Autoritatea de Management sau Organismele Intermediare. În plus, după ce vor semna contractele de finanţare, vor utiliza această aplicaţie pe toată durata implementării proiectului pentru a completa rapoarte şi a primi informaţii despre stadiul cererilor de rambursare.

Te-ar mai putea interesa și
Criză Bulgaria – Vecinii de la Sud de Dunăre sunt tot mai aproape de alegeri anticipate, după ce şi populiştii au respins mandatul de a forma un guvern
Criză Bulgaria – Vecinii de la Sud de Dunăre sunt tot mai aproape de alegeri anticipate, după ce şi populiştii ...
Partidul populist bulgar 'Există un astfel de popor' (ITN) a refuzat joi mandatul de a încerca să formeze un nou guvern, ceea ce deschide calea pentru preşedintele Rumen Radev de a convoca......
Record după record pentru aur – Cotaţiile pe pieţele internaţionale au sărit din nou de 2.200 dolari/uncie. Cea mai mare valoare din istorie la cursul BNR
Record după record pentru aur – Cotaţiile pe pieţele internaţionale au sărit din nou de 2.200 dolari/uncie. Cea ...
Aurul creşte azi, 28 martie 2024, şi atinge un nou record la cursul BNR. Este cea mai mare cotaţie din istoria României ...
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, ...
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori ...