Apple a lansat joi iPad Air 2, iPad mini 3, un nou iMac şi OS X Yosemite

Apple a lansat, joi seară, o suită de produse şi software, inclusiv noua generaţie a tabletelor iPad, mai subţiri şi mai rapide decât modelele anterioare, disponibile pentru comenzi în SUA începând de vineri. Compania a prezentat, de asemenea, o nouă variantă a computerului iMac şi noua versiune a sistemului de operare OS X, Yosemite.
Economica.net - joi, 16 oct. 2014, 18:40
Apple a lansat joi iPad Air 2, iPad mini 3, un nou iMac şi OS X Yosemite

Preţurile de referinţă ale noilor tablete Apple:

iPad mini 3 Wi-Fi: 399 de dolari – 16 GB // 499 de dolari – 64 GB // 599 de dolari – 128 GB

iPad mini 3 LTE (4G): 529 de dolari – 16 GB // 629 de dolari – 64 GB // 729 de dolari – 128 GB

iPad Air 2 Wi-Fi: 499 de dolari – 16 GB // 599 de dolari – 64 GB // 699 de dolari – 128 GB

iPad Air 2 LTE (4G): 629 de dolari – 16 GB // 729 de dolari – 64 GB // 829 de dolari – 128 GB

În Europa, preţurile vor fi exprimate în euro şi vor include taxele mai mari caracteristice pieţelor UE.

Preţurile modelelor anterioare de tabletă Apple – iPad Air, iPad mini şi iPad mini 2 au fost reduse cu câte 100 de dolari, potrivit Engadget, care transmite live de la evenimentul organizat joi în California. Astfel, iPad mini porneşte de acum înainte de la 249 de dolari, iPad mini 2 de la 299 de dolari, iar iPad Air de la 399 de dolari – preţuri de referinţă pentru variantele de 16 GB cu conectivitate Wi-Fi.

 

iPad Air 2 este promovată drept cea mai subţire tabletă produsă vreodată de Apple. modelul este cu 18% mai subţire decât primul iPad Air, având o grosime de 6,1 milimetri. Modelul este echipat cu procesorul A8X şi coprocesorul M8, similare dotărilor regăsite pe modelele iPhone 6 lansate cu o lună în urmă, şi o cameră foto de 8 megapixeli care poate înregistra clipuri video la rezoluţie full HD 1080p. Noul iPad Air are şi Touch ID, funcţia de identificare prin amprentă digitală, şi Apple Pay, noul serviciu de plăţi al Apple, introdus odată cu iPhone 6. Camera „de selfie”, de pe partea cu ecranul, a fost de asemenea îmbunătăţită, potrivit Apple. Tableta are aceeaşi diagonală de 9,7 inci.

iPad mini 3 vine în acelaşi format de 7,9 inci, însă păstrează procesorul de generaţie mai veche A7. În afară de funcţiile Touch ID şi Apple Pay, iPad mini 3 nu aduce aproape nimic nou faţă de predecesorul său, Apple motivând decizia prin faptul că modelul de anul trecut are un rating de satisfacţie de 100% din partea utilizatorilor.

 

Vezi cum se compară iPhone 6 şi noile tablete iPad cu Nexus 6 şi Nexus 9, lansate miercuri de Google.

 

Pe lângă iPad-uri, vedetele evenimentului de joi, Apple a lansat şi sistemul de operare OS X Yosemite, care poate fi descărcat începând de astăzi de clienţi. OS X Yosemite aduce un design mai elegant, funcţia Continuity, care ajută la sincronizarea şi interacţiunea dispozitivelor Apple deţinute de fiecare client, înlesnind trecerea de la laptop sau desktop la iPhone sau iPad. Noul sistem de operare cuprinde de asemenea remodelări exhaustive ale designului aplicaţiilor native, precum Mail şi Safari.

Compania americană a prezentat de asemenea un nou computer iMac, cu ecran de 27 de inci şi display 5K cu rezoluţie 5.120 x 2880. La o asemenea rezoluţie, era esenţial ca modelul să poată fi echipat cu componente hardware de top. Astfel, noul iMac poate fi dotat cu procesor Intel i7 de pâmă la 4 GHz şi placă grafică până la AMD Radeon R9 M295X. Modelul de bază, cu procesor Intel i5 şi Radeon R9 M290X, porneşte de la un uimitor 2.499 de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
SUA trimit noi ajutoare militare către Ucraina, în valoare de 820 de milioane de dolari
SUA trimit noi ajutoare militare către Ucraina, în valoare de 820 de milioane de dolari
Pentagonul a anunţat vineri că trimite un nou ajutor militar destinat Ucrainei, în valoare de 820 de milioane de dolari, format din rachete, obuze şi echipamente de apărare aeriană pentru a......
Autobuze electrice în București: Turcii de la Otokar contestă o cerință din caietul de sarcini
Autobuze electrice în București: Turcii de la Otokar contestă o cerință din caietul de sarcini
Producătorul de autobuze Otokar a depus contestație în cadrul licitației pentru achiziția a 100 de autobuze electrice ...
Atenționare de călătorie în Bulgaria. Au intrat în vigoare noi prevederi privind taxele de drum
Atenționare de călătorie în Bulgaria. Au intrat în vigoare noi prevederi privind taxele de drum
În Bulgaria, începând cu luna iulie, au intrat în vigoare noi prevederi referitoare la taxele de drum (TOLL) pentru circulaţia ...
Grecia acuză Turcia că numai în luna iunie i-a încălcat spațiul aerian de 760 de ori
Grecia acuză Turcia că numai în luna iunie i-a încălcat spațiul aerian de 760 de ori
Avioanele de luptă şi dronele Turciei au pătruns ilegal de 760 de ori luna trecută în spaţiul aerian al Greciei, a ...