1EUR = 4.7524 RON | Bucureşti 21 º

IT&C

Apple analizează o investiţie de mai multe miliarde de dolari în divizia de chipuri a Toshiba

Grupul informatic american Apple intenţionează să îşi unească forţele cu furnizorul său taiwanez Foxconn Technology Group pentru a face o ofertă de preluare a operaţiunile din domeniul chipurilor ale grupului japonez Toshiba Corp., informează postul public de televiziune din Japonia NHK, preluat de Reuters.

14 apr, 2017 | ECONOMICA.net

Potrivit unei surse care a dorit să îşi păstreze anonimatul, Apple vrea să preia o participaţie de peste 20% din acţiunile diviziei de chipuri a Toshiba dar în acelaşi timp vrea să convingă grupul Toshiba să păstreze o participaţie la fosta sa divizie în ideea de a menţine aceste operaţiuni sub control american şi japonez şi a reduce astfel eventualele îngrijorări ale guvernului japonez privind transferul unor tehnologii sensibile către investitorii străini. Sursa a adăugat că Apple are în vedere un plan conform căruia şi furnizorul său taiwanez Foxconn Technology Group va prelua o participaţie de 30% din acţiunile diviziei de chipuri a Toshiba.

Grupul Toshiba, al doilea producător mondial de chipuri de memorie NAND după gigantul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd, analizează vânzarea unui pachet majoritar sau a tuturor acţiunilor la divizia sa care se ocupă de producţia de chipuri de memorie în ideea de a putea face faţă problemelor înregistrate la divizia sa americană din domeniul energiei nucleare, Westinghouse.

Potrivit unor informaţii publicate anterior, Foxconn Technology Group a comunicat deja grupului japonez Toshiba Corp. că este dispus să plătească până la 3.000 de miliarde de yeni (26,99 miliarde de dolari) pentru operaţiunile sale din domeniul chipurilor. Foxconn este cel mai mare producător mondial de produse electronice pe bază de contract pentru firme precum Apple, Hewlett Packard, Nokia şi Dell.

Sursa: AGERPRES

TAGURI

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO