Apple cere interzicerea Samsung Galaxy S4 4G în SUA

Apple a cerut din nou la un tribunal din California interzicerea vânzării a peste 20 de modele de smartphone-uri şi tablete Samsung în SUA, precum Galaxy S 4G şi Galaxy Tab 10.1, care au format obiectul unui proces anterior între cele două companii şi care nu sunt încă prezente pe piaţa americană.
Economica.net - vin, 27 dec. 2013, 10:41
Apple cere interzicerea Samsung Galaxy S4 4G în SUA

Producătorul iPhone a cerut judecătorului districtual Lucy Koh din San Hose, California, să interzică vânzarea produsele respective, după ce juraţii au stabilit anul trecut că acestea încalcă patentele Apple. Koh a respins atunci cererea Apple de interzicere a vânzării produselor Samsung incriminate, dar compania americană a avut parţial câştig de cauză la un tribunal federal, pe 18 noiembrie, transmite Bloomberg.

„Pretenţia Samsung că a oprit comercializarea modelelor care nu respectă patentele Apple nu elimină necesitatea ordinului de interdicţie. Întrucât Samsung introduce frecvent noi produse pe piaţă, ordinul de interdicţie este important pentru ca Apple să poată combate orice viitoare încălcare a patentelor prin produse care diferă doar prin colorit de cele interzise deja”, se arată în plângerea Apple.

O curte federală de apel din Washington a decis că Apple se poate concentra pe încălcarea patentelor referitoare la funcţiile smartphone-urilor, precum tehnologia multitouch, care au format obiectul procesului din 2012. Compania americană nu poate bloca însă produsele Samsung pentru încălcarea patentelor de design.

Cei doi mari producători de smartphone-ui la nivel mondial au cheltuit sute de milioane de dolari cu procesele în care se acuză reciproc de copierea funcţiilor telefoanelor.

Apple, care a deschis conflictul juridic în 2011, avea în trimestrul al treilea o cotă de piaţă de 13%, iar Samsung de 31%, la nivel mondial, potrivit firmei de cercetare a pieţei IDC.

Luna trecută, Apple a câştigat daune de 290 de milioane de dolari din partea Samsung, într-un proces legat de cazul în care solicită interzicerea vânzărilor companiei sud-coreene. În 2012, Apple a obţinut despăgubiri de 1,05 miliarde de dolari din partea Samsung, dar litigiul a continuat.

În prezent, daunele totale datorate de Samsung companiei americane se ridică la 930 milioane de dolari.

Apple mai are un proces cu Samsung la un tribunal din Cupertino, California, referitor la modele mai noi ale producătorului sud-coreean, între care Galaxy S III, care se va judeca în luna martie. Dacă judecătorul Kohn va impune interzicerea modelelor mai vechi, atunci Apple poate susţine că produsele mai noi sunt similare cu acestea, dar cu nume schimbate.

Te-ar mai putea interesa și
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru a ajuta Finlanda să prevină un aflux de migranţi care sosesc din Rusia, a declarat vineri premierul finlandez Petteri Orpo, relatează Reuters....
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei sunt afectate de niveluri de subsidenţă (proces de coborâre treptată a ...
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campania frauduloasă de apeluri telefonice în care atacatorii se prezintă drept angajaţi ai Directoratului Naţional ...
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea liniei
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea ...
CFR SA a lansat licitația pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța - Mangalia. Lucrările ...