1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 28 º

Finanţe şi bănci

Apple contestă în justiţie taxele retroactive de 13 miliarde de dolari impuse de Comisia Europeană

Apple deschide marţi o acţiune în justiţie împotriva Comisiei Europene, pentru a contesta decizia acesteia de a-i impune plata unor taxe retroactive de 13 miliarde de euro în Irlanda, într-un caz de referinţă în campania UE de a combate eludarea taxelor de către companiile multinaţionale, transmite Reuters citat de News.ro.

17 sep, 2019 | News.ro

Producătorul de iPhone-uri urma să trimită o delegaţie formată din şase persoane, în frunte cu directorul financiar Luca Maestri, la o audiere de două zile la Curtea Generală din Luxemburg, a doua cea mai înaltă curte a UE, scrie News.ro.

În august 2016, Comisia a decis că în în perioada 1991-2007, Irlanda a luat decizii care au redus în mod artificial obligaţiile fiscale ale Apple pentru o perioadă de peste două decenii, ceea ce a reprezentat ajutoare de stat ilegale.

Comisarul pentru concurenţă Margrethe Vestager s-a referit la o taxă de 0,005% plătită de principala filială a Apple din irlanda în 2014, ca exemplu de impozit neobişnuit de mic plătit de companie.

Apple ar urma să argumenteze că nu a făcut nmic greşit, deoarece a respectat legislaţia irlandeză şi americană. Compania s-a folosit de argumente similare într-o postare pe blog, după o decizie UE referitoare la taxe de acum doi ani. Citeşte mai departe pe News.ro.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO