Aproape 12.700 de persoane și-au găsit locuri de muncă în ianuarie prin intermediul ANOFM

Un număr de 12.691 de persoane şi-au găsit locuri de muncă în luna ianuarie prin intermediul măsurilor de stimulare a ocupării forţei de muncă derulate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, potrivit unui comunicat al instituţiei remis marţi, relatează Agerpres.
Economica.net - mar, 23 feb. 2021, 15:51
Aproape 12.700 de persoane și-au găsit locuri de muncă în ianuarie prin intermediul ANOFM

Din totalul persoanelor pentru care s-au identificat locuri de muncă în luna ianuarie, 5.285 de persoane au peste 45 de ani, 2.720 au vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani, 2.604 au între 25 şi 35 de ani, iar 2.082 sunt tineri sub 25 de ani (dintre care 1.420 tineri NEET).

Cele mai multe persoane încadrate în muncă sunt de sex feminin – 6.476 persoane, numărul bărbaţilor pentru care s-au găsit locuri de muncă fiind de 6.215.

În funcţie de mediul de rezidenţă, 7.083 de persoane angajate în ianuarie provin din mediul urban, iar 5.608 persoane sunt din mediul rural, se menţionează în comunicatul ANOFM.

Ca nivel de pregătire, cele mai multe persoane pentru care s-a identificat un loc de muncă au studii liceale (4.340 persoane), profesionale (3.147 persoane), gimnaziale (2.555), în timp ce 1.420 de persoane au studii universitare.

Din totalul persoanelor încadrate prin intermediul ANOFM în luna ianuarie, 6.835 fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele ANOFM.

Judeţul Timiş ocupă primul loc în clasamentul judeţelor cu cele mai multe persoane angajate, cu 1.403 oameni care şi-au găsit un loc de muncă, urmat de Buzău (907 persoane angajate) şi Bucureşti (760 persoane angajate).

În luna ianuarie, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane în căutare de loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active a fost de 37.328.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa, beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...