Aproape 3 miliarde de utilizatori de internet şi aproximativ 7 miliarde de cartele SIM active, la nivel mondial

Aproape trei miliarde de persoane utilizează internetul la nivel mondial, iar aproximativ 7 miliarde de cartele SIM de telefonie mobilă sunt active, arată datele Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor /UIT/, citate de către Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii /ANCOM/ în preambulul Zilei Mondiale a Telecomunicaţiilor, celebrată în întreaga lume în data de 17 mai.
Economica.net - joi, 14 mai 2015, 11:37
Aproape 3 miliarde de utilizatori de internet şi aproximativ 7 miliarde de cartele SIM active, la nivel mondial

Potrivit unui comunicat de presă al arbitrului telecom, în România sunt utilizate mai mult de 16 milioane de conexiuni la internet de bandă largă /broadband/, ale căror viteze propulsează ţara noastră în top 10 mondial, precum şi 22,9 milioane de cartele SIM de telefonie mobilă, în timp ce aproape 7 milioane de gospodării au acces la servicii de retransmisie TV contra cost, scrie Agerpres.

‘Anul acesta, pe 17 mai, se aniversează 150 de ani de existenţă a Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (UIT), din care fac parte 193 de state, printre care se numără şi România. UIT este agenţia ONU responsabilă pentru atribuirea şi alocarea globală a spectrului radio şi a orbitelor spaţiale pentru sateliţi, pentru dezvoltarea standardelor tehnice care asigură interconectarea reţelelor şi funcţionarea tehnologiilor, concentrându-şi totodată eforturile pentru a asigura accesul la comunicaţii şi tehnologia informaţiei tuturor comunităţilor, în special celor dezavantajate’, notează ANCOM.

România este membră a UIT din anul 1866, fiind astfel printre primele ţări care au semnat tratatul de înfiinţare a Uniunii, Convenţia Internaţională a Telegrafului.

Pe parcursul îndelungatei istorii a UIT, România a fost o prezenţă constantă şi activă, reprezentanţii săi implicându-se în luarea deciziilor privind alocarea spectrului radio, elaborarea standardelor tehnice pe baza cărora funcţionează telecomunicaţiile, standardizarea noilor tehnologii şi eficientizarea utilizării frecventelor radio.

România se află la cel de-al şaselea mandat consecutiv ca reprezentant al Regiunii C (Europa de Est şi Asia de Nord) în Consiliul UIT – for decizional al Uniunii, preşedintele ANCOM, Cătălin Marinescu, exercitând preşedinţia sesiunii din 2013 a Consiliului.

Pentru aniversare celor 150 de ani de existenţă, UIT a creat un website dedicat care prezintă printre altele o interesantă istorie a telecomunicaţiilor: www.itu150.org.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ucraina: Washingtonul vrea să folosească gazoductul Nord Stream 2 ca „pârghie” împotriva Moscovei
Ucraina: Washingtonul vrea să folosească gazoductul Nord Stream 2 ca „pârghie” împotriva Moscovei
Mult timp ţintă a criticilor diplomaţiei americane, controversatul gazoduct Nord Stream 2 dintre Rusia şi Germania, în ...
Alegeri prezidenţiale în Franţa: Macron ar putea pierde în turul al doilea în faţa conservatoarei Pecresse – Sondaj
Alegeri prezidenţiale în Franţa: Macron ar putea pierde în turul al doilea în faţa conservatoarei Pecresse – ...
Candidata partidului conservator Les Républicains, Valérie Pécresse, urca la 20% din intenţiile de vot în primul tur ...
Dosarul Rompetrol Rafinare – Din declaraţiile inculpaţilor se pot reţine aspecte ce vin în sprijinul probelor administrate (motivare)
Dosarul Rompetrol Rafinare – Din declaraţiile inculpaţilor se pot reţine aspecte ce vin în sprijinul probelor administrate ...
Din declaraţiile inculpaţilor în dosarul instrumentat de DIICOT Ploieşti privind operaţiuni de ecologizare executate ...