Aproape 300 de noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână. 27 de morţi în toată ţara

Aproape 300 de noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână, la nivel naţional, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor, de la debutul epidemiei, în 30 septembrie 2016, a ajuns la 6.434, a anunţat, vineri, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), scrie News.ro.
Economica.net - vin, 26 mai 2017, 12:17
Aproape 300 de noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână. 27 de morţi în toată ţara

Până vineri, în România, au fost confirmate 6.434 de cazuri de rujeolă în 40 de judeţe, scrie News.ro.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a mai anunţat că au fost înregistrate 27 de decese – opt în judeţul Timiş, şase în dolj, cinci în Arad, trei în judeţul Caraş Severin şi câte unul în Bucureşti şi în judeţele Bihor, Călăraşi, Satu Mare şi Vaslui.

De asemenea, este în curs de confirmare un alt deces din cauza rujeolei, în judeţul Dolj. Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol, a spus că în acest caz sunt aşteptate rezultatele necropsiei. Este vorba despre un copil în vârstă de patru luni, care a decedat joi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, mama fiind o fată de 16 ani, nevaccinată, care are rujeolă şi care i-ar fi transmis şi copilului această boală.

Fetiţa în vârstă de patru luni era din comuna doljeană Catane, provenind dintr-o comunitate închisă. „Majoritatea cazurilor de rujeolă sunt în comunităţi închise, nu frecventează şcoala, drept urmare nu au fost probleme în şcoli” a declarat, vineri, pentru News.ro, Ştefan Popescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

O fetiţă de patru luni bolnavă de rujeolă a murit joi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, unde fusese transferată de la Spitalul de Boli Infecţioase ‘Victor Babeş’.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Dolj, dr. Ştefan Popescu, fetiţa provenea din mediul rural şi a contactat boala de la mama sa minoră, care era nevaccinată.

‘Fetiţa de patru luni provenea din mediul rural, dintr-o comunitate închisă, iar pe data de 10 mai a fost internată cu rujeolă, diagnosticată clinic, boală pe care a contactat-o de la mamă, care era nevaccinată. În cursul zilei de azi vom face o anchetă epidemiologică’, a declarat pentru AGERPRES Ştefan Popescu.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, dr. Cristina Geormăneanu, a declarat că fetiţa a decedat în urma unor complicaţii respiratorii. ‘Este vorba de un sugar de patru luni cu rujeolă confirmată, cu evoluţie nefavorabilă, a făcut complicaţii respiratorii şi în cursul zilei de ieri a decedat. Se pare că sugarul a luat rujeola de la mama sa de 17 ani’, a declarat dr. Geormăneanu.

Acesta este cel de-al şaselea deces înregistrat în Dolj de la începutul epidemiei de rujeolă şi al 27-lea la nivel naţional.

Te-ar mai putea interesa și
Producătorul turc Bozankaya a livrat primul tramvai din lotul de 17 pe care le construiește pentru Primăria Municipiului Timișoara
Producătorul turc Bozankaya a livrat primul tramvai din lotul de 17 pe care le construiește pentru Primăria Municipiului ...
Constructorul turc de material rulant Bozankaya a livrat, sâmbătă, 18 mai, către Primăria Municipiul Timișoara primul tramvai din lotul de 17 pentru care a semnat contractul la începutul......
Zelenski: Ucraina are doar un sfert din mijloacele antiaeriene de care are nevoie
Zelenski: Ucraina are doar un sfert din mijloacele antiaeriene de care are nevoie
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a trecut în revistă vineri, pentru agenţia France Presse, provocările cu ...
Burduja contestă contractul de mentenanță încheiat de Primăria Capitalei pentru Arena Națională și anunță că va sesiza organele de cercetare penală și Curtea de Conturi (Video)
Burduja contestă contractul de mentenanță încheiat de Primăria Capitalei pentru Arena Națională și anunță că va ...
Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, contestă contractul de mentenanţă al PMB pentru Arena Naţională, ...
INS: Producția de cărbune a scăzut cu 11,6% în primele trei luni ale anului, în timp ce importurile au crescut cu 35,8%
INS: Producția de cărbune a scăzut cu 11,6% în primele trei luni ale anului, în timp ce importurile au crescut cu 35,8%
Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 de tone echivalent petrol, ...