Aproape 40 km de drum judeţean din Timiş, modernizaţi cu fonduri europene, pentru conexiunea cu A1

Aproape 40 km de drum judeţean vor fi modernizaţi cu fonduri europene, din comuna timişeană Cărpiniş până la limita cu judeţul Arad, pentru conexiunea cu autostrada A1, informează un comunicat remis de ADR Vest.
Economica.net - mar, 05 mart. 2019, 16:57
Aproape 40 km de drum judeţean din Timiş, modernizaţi cu fonduri europene, pentru conexiunea cu A1

Contractul de finanţare a fost semnat marţi de reprezentanţii Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest şi Consiliului Judeţean Timiş.

„Este un drum în parteneriat cu judeţul Arad care va lega toată zona de nord şi de est a judeţului cu autostrada, fiind o descărcare foarte bună la Pecica. Practic, locuitorii din zonă, până spre Sânnicolau Mare, pot veni pe această rută, să urce pe autostradă la Pecica, fără să fie nevoiţi să treacă neapărat graniţa în Ungaria”, a declarat directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim, citat în comunicat.

Proiectul „Modernizare drum judeţean DJ 693 pentru interconectare la A1 (AR) şi pod peste Mureş la Pecica, Judeţul Arad (…)” are ca beneficiar Consiliul Judeţean Timiş şi prevede modernizarea mai multor tronsoane de drumuri judeţene pe ruta localităţilor Cărpiniş – Biled – Bărăteaz – Gelu, până la limita cu judeţul Arad.

Valoarea totală a lucrărilor este de peste 16 milioane de euro iar în urma investiţiei vor rezulta peste 37 de kilometri de drum judeţean modernizat, conectat la reţeaua transeuropeană de transport (TEN-T).

Proiectul vine în completarea altuia deja contractat prin POR 2014-2020, care are ca beneficiar Consiliul Judeţean Arad, şi anume, modernizarea DJ 709E, pe ruta Sânpetru German – limita cu judeţul Timiş, care cuprinde inclusiv construirea unui pod peste râul Mureş.

Prin implementarea celor două proiecte şi modernizarea infrastructurii rutiere se asigură conexiunea cu autostrada A1 în judeţul Arad, prin intermediul DJ 709.

Proiectul beneficiază de finanţare prin Regio – Programul Operaţional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, Prioritatea de investiţii 6.1 – Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T.

Pe lângă modernizarea celor 37,28 km de drum judeţean, pe traseul respectiv vor fi amenajate 12 staţii de transport călători, vor fi amplasate 805 indicatoare rutiere şi alte elemente de siguranţă a circulaţiei.

Valoarea totală a proiectului este de 76.764.329,06 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 74.390.487,12 lei. Perioada de implementare este de 43 de luni.

În Regiunea Vest, în cadrul Regio – POR 2014-2020, au fost contractate până în prezent 394 de proiecte, în valoare totală de 528,31 milioane de euro, din care 432,88 de milioane de euro valoarea finanţării nerambursabile.

În total, în Regiunea Vest au fost depuse 912 proiecte, în valoare de 1.513,45 de milioane de euro, valoarea finanţării nerambursabile fiind de 1.310,14 milioane de euro, se mai menţionează în comunicat.

Te-ar mai putea interesa și
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane de leva în 2023, dublu faţă de cifra de afaceri din 2022, informează......
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Ubitech Construcții S.R.L. intenționează să preia Copraag Entrepreneur ...