1EUR = 4.8319 RON | Bucureşti 36 º

News

Aproape 500.000 de români au solicitat dreptul de a rezida în Marea Britanie după Brexit

Până la 31 ianuarie, aproximativ 500.000 de români au solicitat statul de rezident pe teritoriul Regatului Unit, pentru a putea să rămână și după Brexit în Marea Britanie, informează Agerpres.

13 feb, 2020 | Agerpres

Potrivit datelor furnizate joi de Ambasada României la Londra pe pagină oficială de Facebook, până la la 31 ianuarie 2020, 498.700 de români au cerut statutul de rezident în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în cadrul sistemului de înregistrare EU Settlement Scheme (EUSS), pe care autorităţile insulare l-au pus la dispoziția cetăţenilor din țările Uniunii Euroepene care doresc să continue să rămână în Marea Britanie şi după 31 decembrie 2020.

Ambasada precizează că raportată la datele furnizate anterior de Home Office, valabile pentru finalul anului 2019, se poate observă o creștere a numărului de aplicații în luna ianurie a anului acesta cu 63.000 de persoane.

În total, numărul de cetățeni proveniți din statele Uniunii care au aplicat pentru rmanerea în Regatul Unit prin intermediul EU Settlement Scheme este de 3.107.900 de persoane. Dintre acestea, 2.730.200 de solicitări au fost deja validateau . Dintre solicitările aprobate, 58% au fost aplicaţii pentru #SettledStatus şi 41% #PreSettledStatus.

Potrivit schemei de înregistrare a statutului, cetăţenii din statele Uniunii Europene care locuiesc continuu în Regatul Unit timp de cinci ani au dreptul să primească statutul de rezident permanent, în baza căruia beneficiază de aceleaşi drepturi de a munci şi a studia şi de acces la sistemul de ajutoare sociale la fel că înainte de ieşirea Regatului Unit din UE. Aceste persoane pot solicită și obținerea cetățeniei britanice.

Doritorii pot să se înregistreze până la 30 iunie 2021.

Ambasada readuce aminte că informaţiile referitoare la procedura de înregistrare sunt disponibile pe pagină de internet a Home Office (https://www.gov.uk/), pe pagină de internet a Ministerului român al Afacerilor Externe la secţiunea Brexit (http://www.mae.ro/brexit), şi pe paginile de internet a Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la secţiunea Brexit (www.ambasada-româniei.co.uk/ro/brexit şi https://londra.mae.ro/node/2171).

În plus, Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord oferă informaţii şi sprijin în legătură cu procedura de înregistrare în EUSS la numărul de telefon dedicat în acest sens 07503882992 precum şi la adresa de email [email protected]

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO