Aproape jumătate dintre români cred că guvernul Cioloş e condus din umbră de partidele politice – INSCOP

Aproape jumătate dintre români cred că guvernul Cioloş este condus din umbră de partidele politice şi mai mult de jumătate consideră că PNL se plasează la putere în raport cu noul guvern, relevă un sondaj INSCOP transmis luni Agerpres.
Economica.net - lun, 21 dec. 2015, 09:59
Aproape jumătate dintre români cred că guvernul Cioloş e condus din umbră de partidele politice - INSCOP

Potrivit cercetării sociologice, 47,3% dintre români consideră că guvernul Cioloş este condus din umbră de partidele politice, în timp ce 28,4% apreciază că actualul executiv este unul independent de partidele politice. 24,3% nu ştiu sau nu răspund.

În ceea ce priveşte percepţia asupra poziţionării partidelor parlamentare în raport cu guvernul Cioloş, 53,3% dintre respondenţi consideră că PNL se plasează la putere faţă de noul guvern, 17,9% că se află în opoziţie, iar 28,8% nu ştiu sau nu răspund.

30,4% dintre români sunt de părere că PSD se plasează la putere faţă de guvernul Cioloş, în timp ce 42,3% consideră că partidul se poziţionează în opoziţie. Procentul non-răspunsurilor este de 27,3%.

De asemenea, 24,4% dintre respondenţi consideră că UDMR se poziţionează la putere faţă de guvernul actual, în timp ce 36,3% sunt de părere că partidul se situează în opoziţie. Procentul non-răspunsurilor este de 39,3%.

24,3% dintre cei chestionaţi consideră că UNPR se plasează la putere faţă de guvernul Cioloş, 38,8% că se află în opoziţie, iar 36,9% nu ştiu sau nu răspund.

17,6% dintre respondenţi consideră că PMP se plasează la putere faţă de noul guvern, în timp ce 44,3% apreciază că partidul se poziţionează în opoziţie. Procentul celor care nu ştiu sau nu răspund este de 38,1%.

17,3% dintre români consideră că ALDE se plasează la putere faţă de noul guvern, 45% că se află în opoziţie, iar 37,7% nu ştiu sau nu răspund.

11,9% dintre respondenţi sunt de părere că PSRO se plasează la putere faţă de noul guvern, în timp ce 40,1% apreciază că partidul se poziţionează în opoziţie. Procentul non-răspunsurilor este de 48%.

‘Barometrul INSCOP – ADEVĂRUL despre România’ a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul în perioada 26 noiembrie – 2 decembrie 2015. Volumul eşantionului a fost de 1.071 de persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cazuri suspecte de infectarea cu noua tulpină Omicron sunt investigate în Germania și Cehia
Cazuri suspecte de infectarea cu noua tulpină Omicron sunt investigate în Germania și Cehia
Un prim caz suspect de infectare cu noua variantă de coronavirus, Omicron, a fost detectat în Germania la o persoană întoarsă ...
Românii care vin din sudul Africii intră în carantină pentru 14 zile. Șapte state din regiune au fost introduse în zona roșie
Românii care vin din sudul Africii intră în carantină pentru 14 zile. Șapte state din regiune au fost introduse în ...
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că sâmbătă a fost adoptată o Hotărâre a CNSU în baza căreia ...
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino, percheziționat de polițiști. Zeci de transferuri sunt suspecte
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino, percheziționat de polițiști. Zeci de transferuri sunt suspecte
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino a fost percheziţionat vineri de poliţia financiară, în legătură cu zeci de ...