Aproape jumătate dintre români cred că guvernul Cioloş e condus din umbră de partidele politice – INSCOP

Aproape jumătate dintre români cred că guvernul Cioloş este condus din umbră de partidele politice şi mai mult de jumătate consideră că PNL se plasează la putere în raport cu noul guvern, relevă un sondaj INSCOP transmis luni Agerpres.
Economica.net - lun, 21 dec. 2015, 09:59
Aproape jumătate dintre români cred că guvernul Cioloş e condus din umbră de partidele politice - INSCOP

Potrivit cercetării sociologice, 47,3% dintre români consideră că guvernul Cioloş este condus din umbră de partidele politice, în timp ce 28,4% apreciază că actualul executiv este unul independent de partidele politice. 24,3% nu ştiu sau nu răspund.

În ceea ce priveşte percepţia asupra poziţionării partidelor parlamentare în raport cu guvernul Cioloş, 53,3% dintre respondenţi consideră că PNL se plasează la putere faţă de noul guvern, 17,9% că se află în opoziţie, iar 28,8% nu ştiu sau nu răspund.

30,4% dintre români sunt de părere că PSD se plasează la putere faţă de guvernul Cioloş, în timp ce 42,3% consideră că partidul se poziţionează în opoziţie. Procentul non-răspunsurilor este de 27,3%.

De asemenea, 24,4% dintre respondenţi consideră că UDMR se poziţionează la putere faţă de guvernul actual, în timp ce 36,3% sunt de părere că partidul se situează în opoziţie. Procentul non-răspunsurilor este de 39,3%.

24,3% dintre cei chestionaţi consideră că UNPR se plasează la putere faţă de guvernul Cioloş, 38,8% că se află în opoziţie, iar 36,9% nu ştiu sau nu răspund.

17,6% dintre respondenţi consideră că PMP se plasează la putere faţă de noul guvern, în timp ce 44,3% apreciază că partidul se poziţionează în opoziţie. Procentul celor care nu ştiu sau nu răspund este de 38,1%.

17,3% dintre români consideră că ALDE se plasează la putere faţă de noul guvern, 45% că se află în opoziţie, iar 37,7% nu ştiu sau nu răspund.

11,9% dintre respondenţi sunt de părere că PSRO se plasează la putere faţă de noul guvern, în timp ce 40,1% apreciază că partidul se poziţionează în opoziţie. Procentul non-răspunsurilor este de 48%.

‘Barometrul INSCOP – ADEVĂRUL despre România’ a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul în perioada 26 noiembrie – 2 decembrie 2015. Volumul eşantionului a fost de 1.071 de persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor.

Te-ar mai putea interesa și
Uniunea Europeană a blocat exportul a 250.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca din Italia spre Australia
Uniunea Europeană a blocat exportul a 250.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca din Italia spre Australia
Uniunea Europeană s-a folosit pentru prima dată de interdicţia de export de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru a opri transferul din Italia spre Australia a 250.000 de doze de ser de la...
Aproape un miliard de tone de alimente au fost risipite în 2019 – Raport ONU
Aproape un miliard de tone de alimente au fost risipite în 2019 – Raport ONU
O cantitate estimată la 931 milioane de tone de alimente sau 17% din totalul alimentelor puse la dispoziţia consumatorilor ...
Bucureştenii se implică în digitalizarea Capitalei
Bucureştenii se implică în digitalizarea Capitalei
Un număr din ce în ce mai mare de bucureșteni folosesc AmParcat, cea mai rapidă, civilizată și ușoară metodă ...
Ministerul Finanțelor a împrumutat 461,2 milioane de lei de la băncile comerciale
Ministerul Finanțelor a împrumutat 461,2 milioane de lei de la băncile comerciale
Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, joi, 461,2 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de ...