1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Aproape o treime dintre locuitorii din Monaco sunt milionari

Monaco este oraşul cu cea mai mare concentrare de milionari din lume, fiind urmat - în clasamentul realizat de firma de consultanţă WealthInsight pentru revista americană Spears - de Zurich şi Geneva, informează miercuri lefigaro.fr. Centrele financiare New York, Frankfurt şi Londra ocupă locurile patru, cinci şi şase, iar Parisul se află doar pe poziţia 20.

23 iul, 2014 | AGERPRES

Conform specialiştilor care au alcătuit acest top, milionar este considerat cel care dispune de o avere netă de un milion de dolari, fără a se lua în calcul principala sa locuinţă.

Puternica concentrare de persoane bogate în anumite locuri de pe planetă nu este deloc întâmplătoare. 'Un regim fiscal avantajos şi o poziţie geografică excepţională sunt criterii importante în atragerea milionarilor', afirmă Oliver Williams, analist la WealthInsight. 'Alte atuuri care îi conving pe milionari să prefere un anumit oraş sunt accesul rapid la administratorii averii şi la bănci private', adaugă el.

Expertul susţine că Londra, care numără 281.000 de milionari, 'este apreciată pentru stabilitatea ei politică şi pentru moştenirea ei istorică. A avea o bucată de istorie într-un oraş ca Londra este un argument pentru persoanele bogate, îndeosebi pentru cele venite din străinătate', mai spune specialistul. Totodată, oamenii cu averi mari sunt mai dispuşi decât alte categorii de populaţie să se mute, în funcţie de evoluţia oraşelor sau de apariţia unor noi criterii determinante.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO